Screenshot/Twitter

Zaboravite WC papir! Evo što ljudi sve više kupuju usred epidemije koronavirusa

Autor: Z.G./Dnevno.hr/Hina

Toaletni papir više nije problem. Španjolske su ih prodavaonice prepune. Umjesto toga Španjolci panično kupuju vino, pivo, masline, čips i čokoladu ili ih naprosto više konzumiraju, piše dpa.

Pokazuju to podaci s tržišta u trenutku dok je čitava Španjolska u izolaciji od 15. ožujka.

Španjolcu su kupili 80 posto više piva i 60 posto više vina u proteklom tjednu u odnosu na tjedan ranije pokazuje izvješće Inforetaila.

Masline su, čini se, čak i popularnije i njihova je prodaja skočila 94 posto.

Čips od krumpirića, čokolada, sladoled i inćuni također nestaju s polica i njihova je prodaja povećana od 76 do 87 posto.

(VIDEO) Žene se brutalno potukle zbog wc papira! Muškarci se bacali na police, vukli jedni druge po podu…




Španjolci koji se inače druže u kafićima, barovima i drugim prostorima na otvorenom sad su napravili vlastite kućne barove, piše španjolski dnevni list El Pais.

Psihologinja Olga Castanyer te promjene pripisuje tjeskobi izazvanoj epidemijom virusa i novim ograničenjima kretanja.

“Kad ste pod stresom ne jedete steak. U takvoj situaciji tijelo žudi za šećerima i masnoćama”,  kaže Castanyer za El Pais.




Priznaje da će se sastati s prijateljima preko Skypea kako bi popili pivo.

Autor:Z.G./Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.