Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zaboravite Vilu Velebita! Procurio pravi razlog radi kojeg je Duhaček priveden

Autor: Lucija Kapural

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je današnje uhićenje Gordana Duhačeka, novinara portala Index.hr.

“S obzirom na ove medijske napise, ja bih želio reći da gospodin nije priveden u policijsku postaju zbog svojih objava na Twitteru, već zbog činjenice da se nije odazvao na poziv policije. Kao što znate, svaki građanin se dužan odazvati na poziv policije, bez obzira na to koju funkciju obavlja”, rekao je Božinović.

Istaknuo je kako je policija postupala u okviru svojih nadležnosti. “Gospodin je danas bio na Prekršajnom sudu, za jedno je djelo proglašen krivim, a za drugo će odluka biti donesena u idućih nekoliko dana”, dodao je. “Činjenica je da je za jedno djelo vezano uz omalovažavanje policijskih službenika osuđen. Policija ima pravo provoditi istraživanje i ima pravo sumnjati u počinjenje nekakvog djela. Nema nikakvog zastrašivanja bilo koga.”

Na kraju je rekao kako policija često postupa kad su u pitanju prijetnje i uvrede novinarima. “Nema razlike kad je u pitanju postupanje policije prema bilo kome”, kazao je Božinović.

Podsjetimo, Duhaček tvrdi da se javio policiji.

“Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim”, rekao je Duhaček.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.