ZABORAVITE RATNU ODŠTETU! SRBIJA ZATAJILA IMOVINU JUGOSLAVIJE: Hrvatska stavila blokadu, hoće li nam uspjeti? U pitanju su milijuni

Autor: N.K

Imovina Jugoslavije nakon raspada podijeljena je sporazumom o sukceşiji među državama sljednicama. Međutim, kako javlja Večernji list, dio imovine u vlasništvu bivše države nije raspodijeljen jer ju je Srbija sakrila.

Prema pisanju Večernjeg riječ je o dva stana u Londonu, vili u albanskom gradu Draču i zemljištu u Tirani.

Ipak, to nije sve. Kada se Jugoslavija raspala na deviznim računima ostalo je 645,55 milijuna američkih dolara od čega je Hrvatska trebala dobiti 23 posto, odnosno 148,5 milijuna dolara.

No kad se trebalo raspodijeliti novac, Srbija je obavijestila ostale zemlje da je na računima zapravo ostalo samo 56 milijuna dolara bez ikakvog objašnjenja gdje je novac.

Hrvatska s druge strane ima dokaze da se zajednički novac trošio na podmirenje dugova koje su srbijanske tvrtke imale u inozemstvu te da je Srbija instruirala banke da se taj novac ne koristi za bivše republike.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.