fbpx
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

ZA SISTEMATSKI DOBIJETE PLAĆENI SLOBODAN DAN! Ministarstvo zdravstva nudi ‘ovce i novce’: Kreće se ove godine

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo zdravstva osmislilo je novi pilot projekt koji bi trebao zaživjeti do kraja prvog kvartala ove godine.

Kako se doznalo, u bolnicama i domovima zdravlja obavljat će se sistematski pregledi, a građani će za njih dobiti plaćene slobodne dane.

Plaćen i slobodan dan dobit će se i ako se osoba odazove na preventivni zdravstveni pregled, a svi će se pregledi obavljati najduže dva dana.


No, tko će biti sretnici se ne zna pošto ministarstvo još uvijek nije odabralo u kojoj će se županiji obavljati pilot projekt, a nije isključeno da će biti odabrano više njih.

Sistematskim pregledima bit će obuhvaćeni svi punoljetni građani, ali prioritet u pozivanju imat će osobe koje u zadnje dvije godine nisu posjetile svog izabranog liječnika.

Pilot-projekt će obuhvatiti što raznovrsnije situacije, urbano i ruralno područje, kako bi se prevenirali svi rizici prije potpune provedbe projekta koji bi nacionalnoj razni trebao zaživjeti do kraja drugog kvartala ove godine.

Radna skupina još uvijek definira obuhvate pregleda, koji će ovisiti o dobi i spolu, a njezinim radom koordinira Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.