Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

VUCO KAO HRVATSKI ROBIN HOOD! Otkrio što će učiniti ako dođe na vlast: ‘U Hrvatskoj se uzima siromašnima da bi se dalo bogatima’

Autor: N.K

Kandidat HSS-a za gradonačelnika Splita Siniša Vuco gostovao je na N1 televiziji gdje je govorio o svojoj kandidaturi i svom ulasku u politiku.

Vuco je nakon deset godina ponovno ušao u politiku, a ispričao je i kako je došlo do toga. Naime, Vuco je upoznao Krešu Beljaka u jednoj emisiji gdje mu je Vuco rekao kako je simpatizer HSS-a na što ga je ovaj pitao bi li ga zanimao politički angažman na što je Vuco odgovorio “Zašto ne”.

Razlog ulaska u politiku

“Ja svoj razlog znam, njihov ne znam. … Puno je lakše kad takva jedna monumentalna stranka stoji iza tebe, a i moja popularnost. Ne želim biti lažno skroman, ja sam popularan u Hrvatskoj, kao glazbenik, kao čovjek, kao pošten čovjek”, kazao je.

Nije želio govoriti o svjetonazorskim pitanjima

O svjetonazorskim pitanjima nije previše želio govoriti, tek je rekao kako je povijesna činjenica da osnivač HSS-a Stjepan Radić nije podnosio da se Crkva petlja u politiku te da su teme poput pobačaja primjerenije za parlamentarne izbore. Rekao je da ga trenutno daleko više zanima zašto određeni kvartovi Splita nemaju kanalizaciju.




Kazao je između ostalog i da nije zadovoljan radom Vlade u svakom pogledu, pa nije zadovoljan ni time kako su vladajući iznijeli koronakrizu.

Govorio je kako ljudi pate, glazbenici, ugostitelji i druga zanimanja zbog čega mu je kako kaže, teško.

Ukinuo bi prirez za Grad Split




Rekao je kako bi probleme u prometu u Splitu riješio ulaganjem u komunalnu infrastrukturu i to kratkoročnim zaduživanjem grada “na realnim osnovama”.

“30 godina sam krvavo radio u glazbi, sve što sam stekao, stekao sam pošteno.”

“Ja nisam klasični političar. Ja sam nepresušna potreba grada Splita. A Split je na koljenima… Prvo što ću napraviti bit će nulta stopa prireza u Splitu”, kazao je i odmah objasnio tko bi mu u tome bio uzor:

“Imam vrlo uspješnog gradonačelnika na čelu stranke, gradonačelnika Samobora.”

Rekao je da bi to značilo svakom građaninu 200, 400, 1000 kuna više od plaće. Voditelj je primijetio da bi mu taj novac trebao za festivale, muzeje, HNK, infrastrukturu. Vuco je uzvratio da bi nultu stopu komunalne naknade imali industrija i sva proizvodnja. Netko, međutim, ne bi imao:

“Trgovačkim centrima, bankama, osiguravajućim društvima, kladionicama, odvjetnicima, njima ćemo dignuti komunalne naknade. Pa to je Robin Hood, dragi moj, izmislio. Uzimati bogatima i dati siromašnijima. A Split i cijela Hrvatska trenutno uzimaju siromašnima da bi dali bogatima”, rekao je Vuco za N1.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.