Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

VUČIĆEV MINISTAR HVALI SE SRPSKOM ARMIJOM: ‘Kada je srpska vojska snažna, Srbi su sigurni gdje god žive’

Autor: Dnevno

U nedjelju je na Pešteru u Srbiji održana vojna vježba pod nazivom “Sadejstvo 2020” na kojoj je prikazano svo naoružanje srpske vojske..

“Ova vježba je pokazala da Vojska Srbije sjajno funkcionira i da svi vidovi vojske mogu djelovati zajedno”, ocijenio je ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin gostujući na RTS-u. Vulin je rekao da je Srbija dobila izuzetne časnike i podčasnike, sjajne posade obučene tako da im sve vojske na Balkanu mogu zavidjeti.

“Iza toga stoji odlična priprema, vojska se ne pravi za jedan dan. Da biste napravili vojsku morate imati državu. Kakva vojska, takva i država”, rekao je Vulin.

Naveo je da je gotovo sve što se vidjelo i što je modernizirano, proizvod Srbije. “Osim helikoptera, više-manje sve ostalo smo mi radili, čak i složeni borbeni sistem kao što je NORA”, rekao je Vulin.

“Pokazali smo da vojska sjajno funkcionira kao takva, da naše državno rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem vjeruje svojoj vojci, da je uložilo ogroman novac i da se taj novac isplatio”, istakao je Vulin.

Naveo je da je ta vježba bila zajedništvo ne samo vojske, već države i dodao da nikada nisu imali takvo jedinstvo od državnog rukovodstva na čelu sa Vučićem, preko ministra odbrane, načelnika Generalštaba do najmlađeg vojnika u Vojci Srbije.

Istaknuo je da su pripadnici Vojske Srbije vrhunski obučeni i da su pokazali nešto što malo koja od velikih vojski može pokazati. Naveo je da su vježbu nadgledali vojni izaslanici koji nisu propustili “ni jedan jedini djelić” da snime i da su imali o čemu izvijestiti svoje centrale.




“Mogli su vidjeti vojsku koja je u stanju sačuvati mir. Naša poruka je da smo spremni i sposobni. Povijest nas uči da kada je Srbija snažna, kada je vojska snažna, onda su Srbi sigurni gdje god da žive i mir je siguran i dugotrajan”, dodao je Vulin.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.