Foto: Guliver/Felix Zahn/photothek.net

VUČIĆ REAGIRAO NA IZETBEGOVIĆEVU IZJAVU: ‘Stvari se kompliciraju, sve me ovo jako brine’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je nedavnu izjavu šefa SDA Bakira Izetbegovića o “prebrojavanju”.

Vučić je poručio da želi sačuvati mir i da se stvari u BiH kompliciraju.

“Moramo razgovarati s Bošnjacima i da dugoročno rješavamo probleme s njima. Sve ove izjave me brinu”, rekao je Vučić, prenose bosansko hercegovački mediji.

Izetbegović je prije nekoliko dana na skupu SDA u Hadžićima govorio o vojnoj snazi pa je rekao da su se prebrojali.

“I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, rekao je šef SDA govoreći o slučaju najgoreg scenarija.

Njegova izjava izazvala je žestoke kritike. Osude su stigle i iz Hrvatske, a američka ambasada je rekla da je Izetbegovićeva izjava ratnohuškačka.

Izetbegović je rekao kako je njegova izjava izazvala bujicu pretjeranih reakcija te da je zgrožen tvrdnjom da se radi o ratnohuškačkoj izjavi.




“Niti ima potrebe za zgražanjem, niti je izjava ratnohuškačka. Naprotiv, tvrdnja da ćemo uvijek biti spremni da učinimo sve kako bismo sačuvali vlastitu državu, sigurnost i mir u njoj naše je pravo i obaveza. Tu obavezu svakom građaninu BiH propisuje i Ustav”, rekao je Izetbegović.

 

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.