Foto: Instagram

Vučić raspustio skupštinu Srbije i raspisao prijevremene izbore: ‘Moramo biti ujedinjeni u borbi’

Autor: Dnevno.hr

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu je raspustio skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. prosinca, javlja Tanjug.

“Na obrazloženi prijedlog vlade od 30. listopada donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije”, rekao je Vučić.


Zatim je najavio da će se parlamentarni izbori održati 17. prosinca i rekao da rokovi za provođenje izbornih aktivnosti počinju teći od dana stupanja na snagu ove odluke.

‘Važno da najbolji pobijede’

“Živimo u vremenu u kojem je neophodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje vitalnih, nacionalnih i državnih interesa Srbije. U vremenu u kojem ćemo biti pod brojnim pritiscima, kako zbog našeg odnosa prema Kosovu i Metohiji, tako i zbog drugih regionalnih i svjetskih pitanja”, rekao je Vučić u obraćanju.

Vučić brani sina od Kurtijevih optužbi: ‘To je prva odlika kukavica’

Dodao je i da je vrlo važno da “Srbija sačuva mir, stabilnost i unutarnju koheziju te pokaže svu demokratičnost”.

Srpski je predsjednik kazao i da je ova kampanja prilika da se na civiliziran način građanima predstave različite ideje, programi, politike koje se trebaju natjecati, ali koje nikada ne smiju ugroziti vitalne interese Srbije.

Foto: Screenshot/Twitter

Poželio je svim sudionicima predstojeće izborne kampanje dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja i političkih ciljeva.
“Želim im da sve to čine na demokratski i civiliziran način, a za građane Srbije je važno da najbolji pobijede, da najbolji programi i najbolje ideje pobijede”, poručio je Vučić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.