Photo: Stefan Tomasevic/ATAImages

VUČIĆ NUDI POMOĆ ZEMLJAMA U REGIJI I NAGLAŠAVA: Nikad mi neće biti problem moliti za Srbiju!

Autor: Daniela Delale

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sjednice državnog vrha da mu je najvažnije da se sačuvaju životi ljudi te je pozvao građane da se cijepe. Rekao je da se masovnim cijepljenjem mijenja budućnost Srbije.

“Zahvaljujući politici koju smo vodili, odgovornošću Vlade uspjeli smo nabaviti količinu cjepiva. To je od presudnog značaja za ekonomiju i za život ljudi”, rekao je Vučić, prenosi B92.

Dodao je kako nije bilo reakcija iz EU-a nakon nabavke kineskog cjepiva, niti je očekivao neku reakciju.

“Jedan ljudski život u Srbiji mi je važniji od svih pohvala u svijetu”, naglasio je te dodao da je Srbija na vrijeme krenula u bilateralne razgovore oko cjepiva.

Vučić je izjavio i da će Srbija pomoći zemljama u regiji i ustupiti cjepivo ako je to potrebno jer je važno i zdravlje građana u susjednim zemljama.

Dodao je da je siguran da bi u Sjevernoj Makedoniji bilo popularno i kinesko i rusko cjepivo, a u Albaniji Pfizer i AstraZeneca, zbog drugačijeg političkog odnosa, ali i istakao da Srbija nema problem pomoći i Albaniji i kome god treba.

“Ako nam sutra neko bude tražio iz RS, BiH, kako da odbijemo? Normalno je da pomognete”, rekao je Vučić.




Kada je riječ o broju prijavljenih za cijepljenje, rekao je da on želi da se prijavi još više građana te da je zamolio predsjednka Kine da Srbija cjepivo dobije po manjoj cijeni i kako je rekao, nikad mu neće biti problem da moli za Srbiju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.