Boris Scitar/PIXSELL

VUČIĆ NAJAVIO ZATVARANJA U SRBIJI: ‘Beograd je žarište, kazne do 6000 dinara!’

Autor: Sanja Plješa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se na dva tjedna zatvaraju noćni klubovi i splavovi od 23 do 6 sati ujutro, zatim kafići i studentski domovi, piše B92.net.

“Volio bih da imamo povoljniju situaciju, najveći problem je Beograd, 82,5 posto zaraženih koronavirusom je u Beogradu”, rekao je Vučić.

Da bi ljudi razumjeli zašto je to problem on je istaknuo da je u Beogradu 22 posto stanovništva Srbije i da je Beograd novo žarište.

“Upravo u to doba noći zarazilo se najviše ljudi”, rekao je i dodao kako isto vrijedi za kafiće, osim onih koji imaju terase.

Zatvaraju se i studentski domovi.

Kazne za sve one koji neće poštivati mjere iznosit će od 5000 do 6000 dinara.

U zatvorenom prostoru bit će dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi, a na otvorenom 500 ljudi.




“Da sam mogao odlučiti sam, zatvorio bih Beograd i uveo policijski sat”, naglasio je Vučić i objasnio da je najbrže rješenje.

U Beogradu je više od 80 posto zaraženih koronavirusom

Kako je portalu B92.net danas potvrđeno, Vučić bi rigoroznije mjere koje bi vrijedile za Beograd trebao izreći za vrijeme gostovanja na RTS-u, a sve zbog veoma nepovoljne epidemiološke situacije u glavnom gradu.




Prema najnovijim podacima, od ukupnog broja testiranih u Srbiji u posljednja 24 sata, više od 80 posto zaraženih je iz Beograda.

Prema informacijama B92 razmišljalo se o ponovnom uvođenju policijskog sata u večernjim satima ili čak o potpunom zatvaranju Beograda, što bi značilo zabranu ulaska u grad i izlaska iz grada, piše B92.net.

BEOGRAD OD VEČERAS U KARANTENI? Čeka se Vučićeva odluka o zatvaranju grada

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.