fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

VRIJEĐAO JE I PRIJETIO VUKOVARSKIM POLICAJCIMA, SAD POLAŽE VIJENCE! ‘Tomo Medved je u sukobu sa samim sobom, a pri tome još i vrijeđa zdrav razum Vukovaraca’

Autor: Mirko Jozić

Još jedna tužna obljetnica pada Vukovara je iza nas. Kao i svaka dosadašnja obilježena je na jedan dostojanstven način, onako kako to i zaslužuju oni zbog kojih se i dolazi u grad Heroja. Nepregledna rijeka ljudi u koloni sjećanja, mnoštvo mladih, navijačke skupine tik jedni uz druge upravo onako kako bi to trebalo izgledati i u drugim dijelovima Lijepe naše.

Iz razgovora s mnogim Vukovarcima upravo sve ovo nabrojano izaziva najviše zadovoljstva i ponosa, jer to je dokaz da ništa nije bilo uzalud. Ali gotovo kod svakog od njih jedna stvar je ostala posebno zapažena, a to je inflacija delegacija koje polažu vijence na mnogobrojnim događanjima tijekom tužnih obilježavanja.

Ona ne samo da su iz godine u godinu sve brojnija, nego i svojim sastavom iritiraju građane Vukovara. Puno je tu politikantstva i to je osnovni razlog ljutnje mnogih. Tako je ove godine u sastavu mnogih izaslanstva bio Stjepan Sučič, politički rekonvalescent. Naime, poznato je da je gospodin Sučić  nedavno u pijanom stanju razbijao imovinu Republike Hrvatske, vrijeđao i prijetio djelatnicima MUP-a u Vukovaru koji su samo savjesno radili svoj posao.


Kratkotrajna predstava za narod

Što o njemu misle Vukovarci najbolje su pokazali na parlamentarnim izborima 2016. godine kada je isti nosio listu Milana Bandića u 5. izbornoj jedinici, te u gradu Vukovaru dobio ukupno 37 glasova. Danas je on pod zaštitom istaknutih HDZ-ovaca, prije svega Tome Medveda direktno, a navodno i od Andreja Plenkovića, indirektno preko Marijane Balić.

Naime,  nakon divljaštva u pijanom stanju kojim je prouzročio materijalnu štetu, Sučić je smijenjen s funkcije državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, što je bila jasna poruka da takav čovjek ne može predstavljati ministarstvo niti vršiti javnu funkciju. Međutim, očito je to bila kratkotrajna predstava za narod jer kako drugačije pojasniti činjenicu da vrlo brzo nakon toga, vjerujući u kratkotrajno pamćenje hrvatskog naroda, tog istog čovjeka šalju u Vukovar kako bi kao izaslanik Tome Medveda polagao vijence.

Kako čovjek koji je svojim ponašanjem pokazao da nije dostojan funkcije državnog tajnika, ipak može predstavljati to isto ministarstvo? U ovom slučaju Tomo Medved je u najmanju ruku u sukobu sa samim sobom, a pri tome još i vrijeđa zdrav razum svih Vukovaraca koji nisu zaboravili na Sučićeva divljanja po Vukovaru.

*Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr.

Autor:Mirko Jozić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.