VRIJE NA BLISKOM ISTOKU: Iznad Damaska Sirijska protuzračna obrana presrela rakete

Autor: Dnevno

Sirijska protuzračna obrana presrela je nekoliko raketa iznad Damaska koje su došle sa jugozapada preko Golanske visoravni pod kontrolom Izraela, izvijestili su u četvrtak državni mediji

Službena novinska agencija (SANA), pozivajući se na vojni izvor, objavila je da je protuzračna obrana odmah presrela i oborila neprijateljske rakete koje su nešto prije ponoći došle iz smjera okupirane Golanske visoravni.

Rakete, koje je ispalio Izrael, za cilj su imale jugozapadni dio Damaska, rekao je za agenciju dpa sirijski vojni izvor.

Stanovnici tog područja čuli su eksplozije i južno od glavnog grada i u blizini Međunarodne zračne luke Damask.

Izraelske zračne snage i ranije su izvodile slične udare na ciljeve u Siriji, s obrazloženjem da pokušavaju spriječiti Iran da izgradi svoj vojni utjecaj u regiji.

Sirijski opservatorija za ljudska prava ovoga je mjeseca iznio podataka da su izraelski zračni napadi na području Damaska do sada ubili najmanje 23 pripadnika sirijskih vladinih snaga i njihovi iranskih saveznika.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.