Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VREMENA SU SAZRELA Vidović podržao odluku Miloševića o posjetu Kninu, ’Manjine su naše bogatstvo’

Autor: Dnevno/M.V.

Nakon što je potvrđeno da će potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS), 5. kolovoza posjetiti Knin i s ostalim političarima obilježiti 25. obljetnicu VRO Oluja, osim konačnog olakšanja ta je odluka donijela i reakcije.

Jedna od njih ona je predsjednika saborskog Odbora za obranu Franka Vidovića (SDP) koji je pozdravio odlazak Miloševića pa je rekao da su manjine naše bogatstvo, a nikako prepreka.

“Riječ je o akciji koja je donijela slobodu nakon obrambenog, pravednog rata i mir svim građanima u Hrvatskoj. Mislim da je to u interesu daljnje suradnje i da postanemo svjesni da su manjine naše bogatstvo, a ne prepreka”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na odlazak predstavnika Vlade u Grubore kako bi se komemorirala ubojstva srpskih civila. Isto je napravio je i predsjednik države Ivo Josipović, ali ovogodišnji posjeti pak pokazuju kako je vrijeme sazrelo.

“Ne postoji nikakav valjani razlog da hrvatska Vlada i gestom ne osudi ono što se tada dogodilo u Gruborima”, poručio je. “Svaki zločin ima ime i prezime, kao što i svaka žrtva ima ime i prezime i ljudi koji su ubijeni u Gruborima zaslužili su da im se također oda spomen”, dodao je.

Vidović ne misli da se odavanjem počasti civilnim srpskim žrtvama u Gruborima omalovažava Oluja.

“Uostalom, to se nije događalo u isto vrijeme, Grubori su se dogodili nakon Oluje”, rekao je napomenuvši da ne vidi zašto hrvatske institucije 25 godina nakon rata ne bi odale počast i tim žrtvama, ne u okviru Oluje, nego na dan kada se to dogodilo.




Smatra i kako je svejedno gdje će se u Kninu održati obilježavanje, no smatra da bi se svake godine centralna proslava trebala održavati u drugom gradu jer je to pobjeda svih građana Republike Hrvatske, a ne samo Knina, ističe.

‘GOVNA KOMUNJARSKA’! VANDALIZAM U ZAGREBU: Na zgradi MSU-a osvanuli ustaški simboli i sramotne poruke




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.