Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VOZAČI, OPREZ! NOVA NESVAKIDAŠNJA AKCIJA NAŠE POLICIJE: Obilazit će parkirališta trgovačkih centara, evo što će gledati

Autor: L.D.

Policija će od petka u Vraždinu provjeravati automobile na parkinzima trgovačkih centara.

Najavili su tako iz varaždinske policije preventivno-represivnu akciju u kojoj će na parkinzima trgovačkih centara gledati ostavljaju li roditelji djecu bez nadzora u automobilima dok obavljaju šoping.

Kako su objasnili, cilj akcije je sprječavanje neželjenih događaja.

Žele spriječiti neželjene događaje

“S obzirom na predstojeće visoke temperature i sprječavanje neželjenih događaja, navedena preventivna akcija ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu i promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece”, stoji u priopćenju.

Lokacije na kojima će se provoditi akcije: Trgovački centar Supernova (Optujska ulica 171, Varaždin) od 9 do 10 sati; Lidl (Optujska ulica 74, Varaždin) i Kaufland (Koprivnička ulica 17, Varaždin) od 10 do 11 sati; TC Plodine i TC Lidl (Gospodarska ul.) od 11 do 12 sati i TC Lumini (Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec) od 12 do 13 sati.

Preventivna akcija

Osim same provjere parkiranih vozila, policija će u navedenoj preventivnoj akciji pristupati osobama koje prevoze djecu te im uručivati letak “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”.

Podsjetimo, Hrvatsku je u lipnju šokirao slučaj iz Knina, kada je preminuo petogodišnji dječak kojega je otac ostavio ujutro u automobilu umjesto u vrtiću i otišao na posao. Dijete je u besvjesnom stanju pronađeno oko 15 sati, no nažalost bilo je prekasno.
Autor:L.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.