Foto: Dino Stanin/PIXSELL

VOLONTERI PRIČAJU O KOLINDI NA TERENU: Bivša predsjednica zasukala rukave! Pogledajte kako pomaže

Autor: V.K

Nakon što se bacila u glumačke vode, Kolinda Grabar Kitarović pronašla je i vremena za obilazak potresom pogođenih područja i ne samo to već je i pomogla izgraditi novu kuću obitelji sa šestero djece, a koji su u potresu izgubili dom.

Iako se time nije pohvalila na društvenim mrežama, njezinu gestu prepoznao je Jutarnji list kojem su volonteri i članovi obitelji ispričali kako je izgledao Kolindin boravak na Banovini.

“Kad me nazvao poznanik i rekao: ‘Ivice, znaš kaj? Sutra ti stiže Kolinda’, mislio sam da me zeza. Nisam odmah vjerovao iako se od prvog trenutka, kao i mnogi, angažirao da mi pomogne. A kad sam ju ugledao u dvorištu, ozario sam se. Ne samo ja nego i cijela obitelj. Srce mi je lupalo sto na sat. Ipak je ona bivša predsjednica i taj njezin potez nije bio politički motiviran. Pokazala je da je jedna od nas i da je socijalno osjetljiva. Pridržavala se epidemioloških mjera, razgovarali smo ugodno, raspitivala se o potresu, o mojoj obitelji, o cijelom kraju, što nam još treba i obećala se vratiti za tjedan, dva jer je došla u društvu stručnjaka koji su izmjerili teren i napravili skice te će mi sagraditi novu kuću na mjestu gdje je bila stara”, govori gazda kuće Ivica za Jutarnji list koji također smatra da je njegova kuća traljavo obnovljena nakon rata i da je kriva država.

Prema pisanju Jutarnjeg, Kolinda je na terenu bila gotovo neprimjetna, “stopljena s masom”. Nosila je masku, vojnički zelenu kapu s hrvatskim grbom, i oker jaknu. Navodno je građane posluživala i hranom, nosila kutije s namirnicama, pružala riječi utjehe, hodala blatnjavim dvorištem i razgovarala pritom i sa susjedovom djecom, igrala se s njihovim psom i tako dalje.

“Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas, bezimena, bez samopromocije. Nosila je teće s hranom i teglila robu. Nije se zaustavljala”, kaže jedan od volontera za Jutarnji.

Kojim putevima će krenuti Kolinda nakon ovog dobrog djela, preostaje za vidjeti.




Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.