Foto: Dragan Matic / CROPIX

VODENI VAL POPODNE DOLAZI DO PETRINJE! Selo kod Karlovca potpuno odsječeno od svijeta: Sa sve četiri strane okruženo vodom

Autor: Dnevno.hr

Nakon velike promjene vremena koja je došla u Hrvatsku ovog tjedna, neke lokalne ceste oko Karlovca su poplavljene, a sela su odsječena od svijeta.

Očekuje se kako će vodeni val koji se spušta Kupom, tijekom poslijepodneva doći do Petrinje, gdje su nasipi napuknuli u potresu.


Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sinoć je gostovao u Dnevniku HTV-a te rekao kako za sada situacija nije ozbiljna, a ne bi trebala ni biti.

“Odradili smo veliki dio posla još u prosincu uz pomoć pripadnika Hrvatske vojske. Sada smo uz pomoć snaga Hrvatskih voda dodatno ojačali linije. Očekujemo porast vodostaja još oko pola metra i može se vidjeti da smo se dobro izdignuli iznad kote. No moramo pratiti nekih 1000 metara koji su ugroženi dijelovi i na kojima moramo intervenirati”, rekao je Đuroković napomenuvši kako je u stalnom kontaktu s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom i Sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom te da imaju sve resurse na raspolaganju.

Jedva prohodne ceste

“Procjena je takva da sve možemo odraditi s licenciranim tvrtkama iz vodnog gospodarstva. Radio oko 150 ljudi, imamo 34 radna stroja. Blizu je i vojarna u Petrinji tako da u bilo kojem trenutku po našem pozivu pristići će nam i dodatne snage u pomoć”, naglasio je Đuroković.

Korana i Kupa jučer su cijeli dan stagnirale, ali vodostaji koji su podnošljivi za sam grad, nisu za sela nizvodno.

Prvi na udaru je Gradac gdje je cesta jedva prohodna. Naime, na kolniku je desetak centimetara vode.

U naselju Vodostaj koje je ni dva kilometra udaljeno od središta Karlovca, Kupa se izlila na cestu i promet je onemogućen. Odsječena su sela Donje Mekušje, Husje, Kobilić.

Slična situacija i u drugom smjeru gdje je šest sela. Stanovnici sela Šišljavić na posao ne ide već drugi dan, okruženo je vodom sa svih strana.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.