TheNews2/Cover Images/Guliver

Vođa Hamasa tražio potporu u hrvatskom susjedstvu? Objavljeno tajno pismo, spominje se hitna akcija

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Vođa Hamasa Ismail Haniya prije tjedan dana je poslao pismo ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću u kojem traži pomoć za Palestinu.

O ovom pismu Konaković nije izvijestio javnost.


Pozvali islamske nacije da mobiliziraju podršku za Palestinu

Sadržaj pisma s datumom od 11. listopada objavila je Istraga.ba, a u njemu je navedeno da će ‘operacija Potop Al-Aqsa ići sve dok ne postigne svoje ciljeve, a svijet mora poslušati potlačene, skinuti masku i prestati pružati podršku ovoj fašističkoj i rasističkoj okupaciji’.

“Pozivamo arapske i islamske nacije i sve slobodne ljude u svijetu da poduzmu hitnu akciju i mobiliziraju podršku i solidarnost u svim oblicima kako bi zaštitili čvrsto i povijesno palestinsko pravo. Vrijeme je da pravda pobijedi, da naši ljudi uživaju slobodu i da se mogu vratiti na svoja ognjišta iz kojih su prognani, te da prestanu svi oblici okupacije, naseljavanja i agresije na narode i svetinje”, piše u pismu.

Foto: Screenshot/Istraga.ba

Opisujući nadugačko i naširoko povijest izraelsko-palestinskih sukoba kako je on vidi, Haniya je optužio Izrael za najgore zločine.  Međunarodna zajednica, navedeno je dalje, nije učinila ništa da stane na kraj izraelskim zločinima.

Biden stao na stranu Izraela oko napada na bolnicu: ‘Čini se da je to napravila druga ekipa, ne vi’

Ministarstvo BiH bez komentara

Ministarstvo vanjskih poslova BiH ovo pismo nije komentiralo, no stranka Narod i pravda (NiP), na čijem je čelu Konaković, u četvrtak se o sukobima na Bliskom istoku očitovala izjavom u kojoj je osudila svako nasilje, a posebice ono nad civilima.

“Osuđujući nasilje, pozivamo na uspostavu trajnog i pravednog mira u ovom dijelu svijeta. Okončanje okupacije palestinskih teritorija, deblokada Gaze i potraga za mirovnim rješenjem o koegzistenciji palestinske i izraelske države nemaju alternativu”, stoji u izjavi.
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.