Foto: Guliver REUTERS/Jonathan Ernst

VLADIMIRE PUTINE, STRAHUJ! STIŽE PRKOSNA PORUKA IZ MADRIDA: Američki orao širi krila i šalje opaku silu u Europu, zna se tko je najjači na svijetu

Autor: N.K

Uoči samita NATO-a u Madridu, američki predsjednik Joe Biden dao je izjavu za medije.

Poručio je kako će Sjedinjene Države promijeniti i pojačati postav svojih snaga u Europi u skladu s prijetnjama koje dolaze iz Rusije i istaknuo da je NATO potrebniji nego ikad.

Putin je prekinuo mir u Europi. SAD i saveznici pojačavaju snage, dokazujući da je NATO potrebniji nego ikad”, rekao je Biden prije početka samita Sjevernoatlantskog saveza u Madridu.

Biden je najavio da su Sjedinjene Države od početka godine poslale dodatnih 20 vojnika u Europu.

Najavio je da će SAD povećati broj razarača u Španjolskoj s četiri na šest, da će uspostaviti stalno zapovjedništvo za 5. armijski korpus u Poljskoj, rasporediti dodatnu rotacijsku brigadu u Rumunjskoj, rasporediti dvije dodatne eskadrile F35 u Velikoj Britaniji, pojačati rotacijske postrojbe u baltičkim državama te rasporediti dodatne snage protuzračne obrane u Njemačkoj i Italiji.

“Putine, nećeš pobijediti”

Žestokim porukama pridružio se i španjolski premijer Pedro Sanchez.

Rekao je da NATO ima jasnu poruku za ruskog predsjednika. “Šaljemo snažnu poruku Putinu: Nećeš pobijediti”, rekao je.




Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je, pak, da će saveznici u NATO-u nastaviti opskrbljivati Ukrajinu oružjem koliko god bude potrebno.

“Dobro je da zemlje koje su ovdje okupljene, ali i mnoge druge, daju svoj doprinos kako bi se Ukrajina mogla obraniti – pružanjem financijskih sredstava, humanitarne pomoći, ali i pružanjem oružja koje je Ukrajini hitno potrebno”, rekao je Scholz. “Nastavit ćemo to činiti, i to intenzivno, sve dok bude potrebno Ukrajini da se brani”, dodao je.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.