Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Vlada odlučila: Evo koliko novca će Plenković usmjeriti u novčanike Hrvata

Autor: I.G.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavljen je paket mjera koji će biti donesen idući tjedan. Na radnom su sastanku koji je prethodio donošenju mjera bili gotovo svi ministri iz čijih se resora donose. Riječ je o konačnim prijedlozima devet poreznih zakona, među kojima i zakonu o porezu na dohodak, na dobit, lokalnim porezima, doprinosima, i dr.

Inače, premijer Andrej Plenković u četvrtak je sudjelovao na poslovnom forumu u Bukureštu, u sklopu sastanka na vrhu Inicijative triju mora. Premijer je istaknuo da je summit Inicijative triju mora naglasio važnost “energetske, prometne i digitalne suradnje”, osobito nakon “tektonskih promjena u Europi” nakon ruske agresije u Ukrajinu.


Tijek sjednice Vlade:

Premijer Plenković uvodno se obratio građanima. Naglasio je kako je sudjelovao na velikom gospodarskom forumu iz svih zemalja članica. “Razgovarali smo o energetskim i prometnim temama”, rekao je Plenković.

“Bili smo i u Novom Marofu gdje je dovršena velika obilaznica, od strateškog je značaja za ovaj grad”, dodao je.

Osvrnuo se i na pomoć Hrvatske vojske Sloveniji nakon teškog olujnog nevremena. “Pripadnici HRZ-a su po treći put ovog ljeta u Grčkoj gdje pomažu kod gašenja požara. Pokazujemo ogromnu sposobnost pomoći susjednim i prijateljskim zemljama.”

Od idućeg mjeseca kreću na rušenje Plenkovića: Otvaraju se neugodne teme i afera koja je pala u zaborav
Plenković je dodao da je danas glavna tema vlade devet poreznih zakona, među kojima i zakonu o porezu na dohodak, na dobit, lokalnim porezima, doprinosima, i dr.

Nove mjere

Rekao je kako je zadovoljan rezultatima turističke sezone . “Najbolja predsezona, najave za posezonu vrlo dobre, Hrvatska će imati više prihoda nego ikad od turizma i s njime povezanim djelatnostima.”

Premijer je zatim najavio novi paket pomoći građanima. “Pomoći ćemo onima kojima je to potrebno da održe ekonomski i socijalni standard. U upravljanju krizama Vlada je svojim paketima u protekle tri godine donijela više krugova pomoći vrijednih 6,8 milijardi eura.”
“Danas imamo čitav niz poreznih zakona u skopu reforme, a idući četvrtak imamo novi niz mjera kojima ćemo pomoći ugroženim građanima”, rekao je Plenković.

Ljevica priprema novog čovjeka za Pantovčak: Spominje se ime nasljednika

“Dosadašnji krugovi reforme rasteretili su građane za 1.3 milijarde eura”, rekao je. “Drugo čitanje će uskoro biti provedeno u saboru, svi zakoni stupaju na snagu 1.1. Smanjujemo opterećenje na plaće, sve iznose zaokružujemo na korist poreznih obveznika”, rekao je. “Smanjuje se osnovica za mirovinsko u prvom stupu, to će isto povećati plaće”, kaže.

“Povećavamo fiskalnu autonomiju gradova i općina, ukidamo prirez. Čelnici lokalnih uprava mogu samostalno raspisati porez na dohodak”, rekao je.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.