VLADA I MEDIJI KUJU TAJNE PLANOVE! Peternel: ‘Postoji li u demokratskom sustavu nešto strašnije od toga?’

Autor: Dnevno

Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem održala je 17. ožujka sastanak s glavnim urednicima tiskanih medija, nacionalnih televizija i radija daleko od očiju javnosti. Na tom sastanku razgovarali su o tome kako treba izvještavati o epidemiji koronavirusa, a ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek obećala je pomoć države u slučaju da im padne prihod od oglašivača. Kojim kriterijima se vlada vodila kada je slala pozivnice u klub odabranih, nije posve jasno.

Detalje o sastanku Vlada ne želi otkriti, pa čak ne žele reći ni tko je sve prisustvovao na tom sastanku. Nisu pozvali čak ni Hrvatsko novinarsko društvo, pa ni Sindikat novinara. S obzirom na to sastank možemo nazvati tajnim. Treba reći da nitko od glavnih urednika portala nije prisustvovao na tom sastanku niti im je itko obećao pomoći kao što je obećano nekima koji su dobili upute kako pisati i izvještavati o koronavirusu i mjerama Vlade. Sva ta obećanja Vlade već su se materijalizirala u obliku oglasa državnih firmi na stranicama tiskanih medija koje sada i ne trebamo spominjati i dodatno reklamirati budući da je Vladina pomoć već pristigla. Međutim, kakav je to sastanak gdje Vlada daje upute medijima kako će izvještavati o postupcima iste te Vlade? Sve to upućuje na to da Vlada i njezin stožer ne mogu pogriješiti, a svi ostali moraju šutke odobravati. Na cijelu situaciju reagirao je i Igor Peternel koji se pita ima li u demokratskom sustavu išta strašnije?

“Premijer na svoj zahtjev zakaže tajni sastanak s glavnim urednicima tiskanih medija i televizija. I oni mu se sto je najtužnije odazovu! Plenković je na sastanku urednicima objasnio kako da pišu, izvještavaju i podižu moral hvaleći vladinu strategiju, a ministrica kulture obećala pomoć države zbog krize. Ne znam postoji li uopće u demokratskom sustavu nešto strašnije od toga! Obzirom kakve ideje njemu padaju napamet, tog Plenkovica nas zbilja treba biti strah”!

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.