Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vlada dovedena u pitanje! Nikad veći problemi za Plenkovića…

Autor: Dnevno

Uhićenje čelnog čovjeka Janafa Dragana Kovačevića stvorilo je velike probleme premijeru Plenkoviću koji muku muči s tankom vladajućom većinom. Budući da je Kovačević za sobom povukao HDZ-ova velikogoričkog gradonačelnika Barišića, a zahtjev za skidanje imuniteta poslan je i za požeskog gradonačelnika Puljašića, pitanje je na koji će način predsjednik Vlade otkloniti nestašne stranačke dečke, a u isti mah sačuvati prijeko potrebnu i tanku većinu od 76 ruku.

“Sada nastupa zanimljiva situacija: Barišiću se ukine imunitet, krene istraga, eventualno se odredi istražni zatvor i onda: a) nema parlamentarne većine, b) Barišić podnese ostavku i HDZ u sabor dovede zamjenu ili c) Barišić odbije dati ostavku i krene u intrastranačku trgovinu oko svoje pravosudne situacije. Nikad dosadno s HDZom”, komentirao je na društvenim mrežama ovu situaciju analitičar Igor Peternel.

Da situacija nije nimalo ugodna po stranku, potvrđuju i HDZ-ovci u razgovoru za naš portal te dodaju da je situacija za stranku opasna, i to ne samo ovog trenutka, već i dugoročno. No, dio njih nada se potencijalnim prebjezima, čuvenim žetoñčićima koji bi Plenkovića mogli spasiti u zadnjem trenu. Upućeni pak vjeruju da do akcija ovog tipa ne bi ni došlo da žetončići nisu već dogovoreni.

Plenković o uhićenjima u Janafu: ‘Kome se utvrdi da je kriv, odgovarat će za ta djela’

Bauk komentirao skidanje imuniteta njihovom zastupniku Grgiću: ‘Uvijek glasamo za skidanje imuniteta’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.