fbpx
Foto: 057info

VJEROVALI ILI NE! Britanac pobjegao iz karantene u Zadru pa ga hvatali po cijelom gradu: Onda se žalio svomu veleposlanstvu!

Autor: Dnevno

Stožer civilne zaštite grada Zadra u utorak je morao tragati za Britancem koji je pobjegao iz objekta u kojemu je bio smješten u samoizolaciju. Iako je njegov prijatelj pozitivan na koronavirus, odbio se testirati. Kada je patrola civilne zaštite došla u kontrolu s vozilom saniteta koje ga je trebalo prepratiti u karantenu, nije ga zatekla u objektu, a njegov cimer rekao im je da je izašao na stražnji izlaz kako bi otišao u ljekarnu, javlja 057info.

Odmah je krenula potraga u okolici te je uočen s ruksakom na leđima, nakon čega je automobilom saniteta odveden u karantenu, zajedno sa svojim zaraženim prijateljem. Ljekarna u koju je ušao morala je biti zatvorena i dezinficirana, kao i apartman u kojemu je boravio i koji u sljedeća tri dana ne smije biti ponovno iznajmljen.

Kao osobe visokog rizika smješteni su na treći kat hotela u kojemu se u Zadru provodi karantena, a sat vremena, koliko je bilo potrebno da se organizira dežurstvo, našli su se pod ključem kako ne bi ponovno pobjegli. Zbog takvog su se tretmana na kraju požalili britanskom veleposlanstvu, a Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite grada Zadra, kaže da za to nema nikakva uporišta.


“Izašli smo na teren nakon što smo dobili dojavu epidemiologa da se osoba za koju se sumnja da ima koronavirus nalazi na toj lokaciji i učinili smo sve prema uputama o njihovu zbrinjavanju. Mi smo valjda jedini grad koji osigurava smještaj za strane državljane koji ne mogu napuštati Hrvatsku dok ne provedu 14 dana u samoizolaciji. Vrata prostora u koji su smješteni stalno su otključana, ali su pod nadzorom naših pripadnika, kaže Lukić.

Inače, Britanac je s Hvara, gdje je najvjerojatnije zaražen, otputovao na Plitvička jezera, a ondje je osjetio prve simptome bolesti. Testiranje u Zadru pokazalo je da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je i njemu i njegovu bliskom prijatelju određena samoizolacija, a zatim i karantena. Iako se žale da su im ugrožena ljudska prava, u karanteni traže voće, leće, šampone, mekanu posteljinu… što im se na trošak zadarskih poreznih obveznika i isporučuje.

HOROR U MEĐIMURJU: Nemarni roditelji držali petero djece u nemogućim uvjetima! Teško je zamisliti ovakav život u 21. stoljeću!

 
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.