Foto: Ilustracija/Pexels

Vjernici oplakuju omiljenog svećenika: Uvukao se u njihova srca službama diljem Dalmacije

Autor: Dnevno.hr

U bolnici u Dubrovniku preminuo je umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Vojislav Vlašić.

Rođen je 30. ožujka 1942. godine u Sovićima, selu u BiH smještenom neposredno uz granicu s Hrvatskom kod Imotskog, od oca Andrije i majke Ive rođene Prlić.

Pučku školu pohađao je u rodnom mjestu, gimnaziju u dubrovačkom Sjemeništu, a studij teologije započeo je u Zadru te nakon odsluženja vojnog roka, nastavio ga je u Splitu.

Foto: Dubrovačka Biskupija

Službe diljem Dalmacije

Don Vojislav Vlašić se za svećenika zaredio 29. lipnja 1968. godine u Splitu, dok je pastoralni praktikum obavljao u župama Splitsko-makarske nadbiskupije i Dubrovačke biskupije.

U rujnu 1969. godine imenovan je kapelanom u župi sv. Mihajla u dubrovačkom Lapadu, a nakon sedam godina razriješen je službe kapelana i imenovan župnikom u Pločicama u Konavlima gdje je proveo osam godina.

Kasnije je preuzeo službu župnog vikara u župi sv. Mihajla u Lapadu, koju će završiti u kolovozu 1993. kada preuzima pelješke župe Trpanj i Donju Vrućicu.

Izvanredna nakana Pape Franje za studeni, važna onima koji mole za pokojne
Zlatni svećenićki jubilej

U kolovozu 2004. godine imenovan je župnikom Stona i upraviteljem župe Mali Ston. Te službe obavljao je do 2013. godine, a istovremeno je bio dekan Stonskog dekanata.

Nakon toga je iz Svećeničkog doma u Dubrovniku upravljao župom Trsteno do 2018. godine kada je umirovljen.
Zlatni svećenički jubilej proslavio je 2018. godine u rodnoj župi sv. Stjepana u Gorici.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.