Foto: Screenshot/Twitter

VIŠE OD STOTINU POZNATIH HRVATA U ESPLANADI S MACRONOM: Uživalo se u janjetini i probranim vinima, a evo i cijelog menija za uvažene goste!

Autor: L.B.

Više od stotinu gostiju iz javnog života u četvrtak je pravilo društvo francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu na svečanom ručku u zagrebačkom hotelu Esplanada.

Na svečanom ručku poslužena je terina od prepelica s pečenom rajčicom i torticom od poriluka, zatim kremasti rižoto s tartufima i listići paškog sira, pa janjeća koljenica s kremom od celera i zapečenim krumpirom s ružmarinom i umakom od začinskog bilja, piše RTL.

Za desert su poslužene šnenokle, krema od vanilije i marmelada od šumskog voća i mente. Usto, u ponudi je bilo i nekoliko vina.

Zapjevala je i Tereza

Gostima se točio pjenušac Tomac Diplomat Extra Brut, zatim Pošip Nerica iz 2020. te Korak Sauvignon, također berba 2020. godina. Od crnih vina ponuđen je bio Plavac mali Majstor iz 2016., a od desertnih vina služio se Bodren Cuvée iz 2017. godine.

U Esplanadi je, naime, bila i  Tereza Kesovija, koja je Macronu i zapjevala.

U srijedu navečer, pak, francusku je delegaciju premijer Plenković odveo na večeru u zagrebački restoran Gallo.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.