Vilim Ribić poručio: ‘Plaće u javnom sektoru zaostaju za drugim dijelovima društva’! Evo kolika povećanja zahtijevaju

Autor: Dnevno

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u ponedjeljak su nastavljeni pregovori predstavnika Vlade i sindikata javnih službi o sklapanju dodatka temeljnom Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

Nakon sastanka, predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić rekao je:

“Zahtjev za rast osnovice 3+3+3, 2500 kuna božićnica, povećanje proračunske osnovice na 5000 kuna i povećanje dara za djecu s 500 na 600 kuna. Dogovorili smo se da se detektira zajednički stav oko toga koliko plaće u javnom sektoru zaostaju za onima u drugim dijelovima društva.”

O školskim Sindikatima danas nije bilo razgovora jer nije bilo njihovih predstavnika, rekao je Ribić nakon sastanka u Ministarstvu rada.

Ribić smatra kako bi bilo razumno da se nađe neki dogovor kako bi se štrajk okončao, no ne zna hoće li on završiti ovaj tjedan. “Treba naći varijantu u kojoj ljudi koji su u štrajku nisu povrijeđeni i poniženi. Oni moraju imati neko svoje zadovoljstvo, a s druge strane, Vlada ne bi trebala biti gubitnik”, poručio je.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.