Foto: Vlado Kos / CROPIX

Vijećnik Domovinskog pokreta razotkrio igrokaz: ‘Pravite nas budalama, županu se topli obrok isplaćuje godinu dana’

Autor: Dnevno.hr

Josip Dabro, županijski vijećnik Domovinskog pokreta, na početku današnje sjednice Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, uoči izglasavanja dnevnog reda na kojem se našla i točka Prijedlog Odluke o novčanoj naknadi za podmirivanje troškova prehrane župana i zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, javio se za riječ i s govornice poručio:

“Predlažem da se točka vezana uz podmirivanje troškova prehrane župana i zamjenika župana ukloni s dnevnoga reda. Nije ništa protuzakonito, ali ukoliko se točka ne skine s dnevnoga reda, Domovinski pokret ne želi sudjelovati u ovom cirkusu. Naime, imamo informaciju da se taj topli obrok županu i zamjenicima redovito isplaćuje od studenog prošle godine. Čemu onda današnja oduka? Da se pokriju, nas naprave budalama i ponovno obmane javnost. Kao, župan se ovdje drži zakona, a bio je u zatvoru za teška kaznena djela. To je stav Domovinskog pokreta”.


Penava otkrio kakvu strahotu sprema Plenković: ‘Trguju sa sigurnošću hrvatskih građana’

Dabro spustio Dekaniću, ovaj se odrekao troška

Dabro je potom sišao s govornice, pa vrata velike županijske vijećnice zatvorio s vanjske strane, prenosi Vinkulja.

Većinom glasova Županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije podržala je u četvrtak prijedlog da se vukovarsko-srijemskom županu i njegovim zamjenicima izglasa plaćanje troškova prehrane, no župan Damir Dekanić odmah se toga odrekao u humanitarne svrhe.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.