fbpx
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

VIDOVIĆ-KRIŠTO TRAŽI RAZRJEŠENJE GENERALA! HITAN DOPIS: ‘Ugrožena je nacionalna sigurnost, brzo donesite odluku’!

Autor: N.K

Zastupnica u Saboru Karolina Vidović Krišto uputila je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem traži hitno imenovanje novog ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije zbog kršenja ustavnih prava jednog hrvatskog građanina.

Njen dopis premijeru prenosimo u nastavku

“Saborski odbor ustvrdio kršenje ustavnih prava od strane VSOA-e”


“Hrvatska javnost svakodnevno svjedoči ne-provođenju, kršenju ili izigravanju zakona, i to nažalost s najviših razina državne vlasti.

Slijedeći slučaj ne samo da je žalostan, on je i izrazito zabrinjavajući s obzirom na to da ugrožava nacionalnu sigurnost. Naime, saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jednoglasno je utvrdio da je Vojna sigurnosno-obavještajna agencija jednom hrvatskom građaninu kršila njegova Ustavom garantirana ljudska prava.

“Predloženo je razrješenje ravnatelja”

Navedeni saborski odbor je na sjednici 16. prosinca 2020. utvrdio nepravilnosti te je Vas i predsjednika države informirao o svojoj odluci. Tu informaciju naznačuje javno dostupno izvješće na službenim saborskim mrežnim stranicama, a potvrdio ju je i čelni čovjek saborskog odbora jednom tjedniku. Saborski odbor je zbog kršenja zakona predložio razrješenje ravnatelja spomenute agencije, generala Kindera. Za napomenut je da je ta odluka donesena jednoglasno, dakle, slučaj je toliko jasan, da je s tim u svezi postignut nadstranački konsenzus.

Krišto u svom dopisu traži razrješenje aktualnog ravnatelja VSOA-e

“Vaša obveza jest da u suglasju s predsjednikom države razriješite sadašnjeg ravnatelja VSOA jer je u pitanju nacionalna sigurnost. Vi uobičajeno ne donosite odluke koje ste dužni donositi, te na taj način ugrožavate nacionalnu sigurnost, ali i štetite ugledu Hrvatske vojske pred njezinim NATO partnerima te ostalim međunarodnim institucijama. U ovakovim slučajevima odluke se moraju bez odgode donositi”, poručuje Krišto u priopćenju nadodavši kako je dobro opremljena i ustrojena Hrvatska vojska ključna za miran san hrvatskih građana.”
“Građane ne zanimaju svađe između Vas i Milanovića”

“Gospodine Plenkoviću, hrvatske građane koji su Vas izabrali i koji Vas plaćaju ne zanimaju nikakve zakulisne svađe između Vas i Milanovića, i Vi ste dužni donositi odluke i štititi hrvatske državne interese. Na čelu tako jedne važne agencije ne može biti osoba za koju je utvrđeno da je kršila zakone. Zahtijevam od Vas da pod hitno imenujete novu osobu za ravnatelja VSOA”, piše Krišto.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.