Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Vidović Krišto podigla kaznene prijave, na tapeti i Plenković: ‘Imam dokaze o krađi glasova’

Autor: Dnevno.hr

Karolina Vidović Krišto, predsjednica OIP-a, podnijela je kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića, DIP-a, predsjednika Uprave APIS-a, ravnatelja CERP-a, odvjetnika Olega Uskokovića, Bojana Divjaka, direktora Glasa Slavonije i Novog lista i partnera Olega Uskokovića, te protiv Marka Milića, glasnogovornika hrvatske vlade.

Kaznene prijave podnijela je zbog, kako navodi, izborne prijevare, ilegalnog tiskanja glasačkih listića i lažnog zbrajanja glasova. Na konferenciji za medije otkrila je sve detalje.

“Kao što je u kaznenoj prijavi opisano, na izborima za zastupnike Hrvatskog sabora dogodila se organizirana krađa, pri kojoj su hrvatski građani teško oštećeni te im je uskraćeno pravo putem izbora birati svoje predstavnike. Prije kratkog obrazloženja, postavljam pitanje – što bi se dogodilo u bilo kojoj drugoj, demokratskoj, europskoj državi da glasačke listiće tiska nećak jednog od najmoćnijih političara u državi?”, pita se Vidović Krišto.

Vidović Krišto: Šeksov nećak tiskao glasačke listiće

Piše, u Hrvatskoj je glasačke listiće tiskala tiskara koja je u vlasništvu Šeksovog nećaka. “Taj Šeksov nećak, Bojan Divjak, je putem odvjetnika Olega Uskokovića kupio tiskarski stroj od Vjesnika u likvidaciji, a inače je taj isti Divjak taj isti Vjesnik odveo u stečaj 2012. godine. Ova činjenica bi u bilo kojoj drugoj državi izazvala politički potres, bila bi to glavna tema svih medija, državno odvjetništvo bi odmah otvorilo istragu”, smatra.

Vidović Krišto problematizira što nitko na političkoj sceni nije ni spomenuo da Šeksov nećak tiska glasačke listiće.  “Znači, poruka je jasna: hrvatski građani nemaju pravo na istinu, nemaju pravo na izbore, hrvatski građani su po volji moćnika u Hrvatskoj osuđeni živjeti u nepravednom društvu, u kojoj moćnici mogu sve, a obični čovjek ne može ništa”.

Zatim se vratila na sadržaj kaznene prijave. Tvrdi da su je moćnici odlučili eliminirati iz političkog života Hrvatske zbog njezinih politika kako bi zadržali stanje u Hrvatskoj u kojem je cijeli pravni poredak blokiran.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Optužuje za izbornu prijevaru

“Točnije, ono što može Austrijanac, Čeh ili Rumunj – Hrvat ne može. Izborna prijevara planirana je mjesecima, od produciranja lažnih anketa, koje su se nekritički objavljivale u medijima, do organiziranja tiskanja glasačkih listića u tiskari koja je bez nadzora”. Vidović Krišto zatim kaže da imamo AKD tiskaru u vlasništvu MUP-a te se pita zašto oni nisu angažirani za tiskanje izbornih materijala, već se taj posao dodijelio “tobože Narodnim Novinama koje su posao tiskanja i izrade cijelog izbornog materijala dale privatnoj tvrtki Flora nekretnine”.

Tvrdi i da su Flora nekretnine u nominalnom vlasništvu Olega Uskokovića, no da je stvarni vlasnik Šeksov nećak Bojan Divjak. Zatim se čudi što je Hrvatska ove godine imala glasačke kutije od kartona, dok su druge države prešle na kutije od pleksiglasa.

“Znači, glasački listići tiskani su u velikom broju ilegalno i ubačene u izborni proces, što je opisano u kaznenoj prijavi, i to na način da su glasačke kutije zamjenjivane, da su se glasački listići dostavljali u Županijska izborna povjerenstva, a to i je jedan od glavnih razloga za gužve koje je javnost vidjela, primjerice, u zagrebačkom gradskom poglavarstvu.
U drugoj fazi, putem algoritma APIS-a, koji je štetu nanosio isključivo OIP-u, i uz svo poštovanje izbornim natjecateljima, uz koncenzus
cjelokupne političke scene, da se OIP izbaci iz političkih procesa; jer mi radimo nešto što sve druge iritira – tražimo da Hrvatska bude uređena europska država u kojoj se zakoni poštuju”, navodi.

Intrigantne glasine o državnoj tiskari i izbornim listićima: Ljubavno-poslovni puč nije uspio

Traži da se glasovi opet prebroje

Njezino je mišljenje da je Plenković ukrao izbore s dodatnim glasovima te da je jedino OIP pokraden oduzimanjem glasova. Kaže da posjeduje slikane listiće i informacije iz svih izbornih jedinica gdje su im glasači javili da su glasovali za OIP, te preferencijski za njihove kandidate.

“Naknadno su ti birači provjeravali rezultate po svojim izbornim mjestima na stranicama DIP-a, i njihovih glasova nije bilo. Naš zahtjev da se glasovi ponovno prebroje, i to na način da se broj izašlih na biračkom mjestu po glasačkim knjigama usporedi s listićima po tom izbornom mjestu – odbili su i DIP, i Ustavni sud. Ovako otvoreno i drsko manipuliranje, te ograničavanje demokratskih standarda i prava građana,
nije viđen u nijednoj drugoj članici EU”, ogorčena je.

Pita se zašto sve druge stranke šute te automatski odgovara da je i velik dio njih upraljan te da su se ogriješili o građane korupcijom. Nadalje opet tvrdi da ju se želi politički ušutkati te da je bila upozorena da ne otvara škakljive teme.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Kaznenu prijavu slat će na mnoge adrese

“Hrvatskoj javnosti želim poručiti da Hrvatska danas ima političku opciju koja neće popustiti. Da budemo jasni, mi se nećemo baviti ukradenim glasovima kao temeljem svojeg političkog djelovanja, već životom hrvatskih građanima, te OIP izgraditi u stranku koja će biti u stanju zaustaviti razaranje i nepravdu u Hrvatskoj.

Ali ćemo svim raspoloživim demokratskim sredstvima, i to putem europskih institucija, ishoditi utvrđivanje činjenica u svezi održanih izbora, te ćemo dokazati da su izbori ukradeni, te ćemo na taj način razotkriti kradljivce izbora i one koji su šutjeli na tu činjenicu – jer jamačno snose identičnu odgovornost.

Ovim putem pozivam sve relevantne društvene skupine da dignu glas protiv ove nepravde. Jer, u državi u kojoj vladaju takve osobe, kojima ništa nije sveto, koje hladnokrvno lažu svoj narod, koje gaze elementarna prava svoga naroda – takva država ne može imati napredak,
niti građani te države mogu imati spokojan, siguran i dobar život”.

Najavila je da će kaznenu prijavu poslati na stotine adresa u Europskoj uniji. “Stoga poručujem Državnom izbornom povjerenstvu, APIS-u, i drugim prijavljenima, da ćemo ovu krađu glasova istjerati na čistac”.

Plenković predstavio kandidate liste HDZ-a pa se pohvalio: ‘Što bi bilo da nemamo to’

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.