fbpx
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

VIDOVIĆ KRIŠTO NIJE IMALA MILOSTI ZA PLENKOVIĆA: ‘Ponašate se kao Sanader prije odlaska, bahatost nije umijeće, odraz je paničnog straha’, premijer promumljao odgovor

Autor: Dnevno.hr

Sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Prijedlogu Državnog proračuna za 2022. godinu kojim se predviđaju prihodi od 164,5 milijardi i rashodi od 173,8 milijardi kuna te deficit proračuna opće države od 12 milijardi ili 2,6 posto BDP-a.

Prihodi od poreza trebali bi dosegnuti 87,9 milijardi kuna i biti gotovo sedam posto viši nego u ovoj godini, a od doprinosa se očekuje oko 26 milijardi kuna ili pet posto više. Ukupni rashodi financirani iz svih izvora financiranja planirani su u iznosu od 173,8 milijardi kuna, što je povećanje od 500 milijuna kuna u donosu na rebalansirani proračun za ovu godinu.

Na sjednici je ubrzo postalo vrlo vatreno, dvije saborske zastupnice su poprilično oštro nastupile prema premijeru Andreju Plenkoviću. Zastupnica Katarina Peović je rekla:

“Imate jako dobar šalabahter, no nije dobro manipulirati, uspoređujete statistiku nas sa samima sobom, koliko su drugi rasli? Hvalite se izvozom, koja je struktura tog izvoza, odnosi se na turizam, razina investicija, udio u BDP-u još nije dosegao razinu od 2008. Imam minutu da vam razvalim šalabahter”, rekla je Peović.

“Mi jako dobro čitamo komparativne statistike, gle čuda Hrvatska će imati treći najveći rast, mi smo u generacijskom smislu hvatanja koraka sa zapadnim i istočnim zemljama. 1989. je izmišljen program potpora u EU u ekonomskoj obnovi, Hrvatske do 2000. u tome nije bilo, tih 10 godina čini tu razliku, zato ih stižemo”, odgovara premijer.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto imala je pitanje za premijera.

“Boris Becker je bilo izložen progonu poreznih tijela kada se dokazalo da je više živo u Njemačkoj, a ne Monacu. Moćnici u Hrvatskoj često imaju smiješne javno deklarirane prihode. Zašto ne dopustite poreznoj upravi da provjere prihode Todorića, Šeksa…”, pita Vidović Krišto.

“Ovako učinkovitog blokatora pravosuđa poput mene još nisam sreo. Hop, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac, to je ta šapa na pravosuđu. Pa kolike su to šape?”, rekao je premijer.
“Ne odgovarati na pitanje zastupnika je vrijeđanje naroda koji ga je birao, Plenkoviću, ponašate se kao Sanader prije odlaska s vlasti, bahatost nije umijeće niti je pristojno, odraz je paničnog straha”, odgovorila mu je Vidović Krišto.

“Da, ne mogu spavati od straha”, odgovorio je premijer.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.