Foto: Screenshot/Twitter

(VIDEO) ZAVRŠEN PRETRES KUĆE STJEPANA KOVAČA! Trajao je satima, policija ga je potom odvela!

Autor: L.B.

Nakon što je saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno u petak skinulo imunitet i dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora za SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača, bivšeg gradonačelnika Čakovca, neki od osumnjičenika su u popodnevnim satima dovedeni u USKOK.

Međutim, završen je i pretres kuće Stjepana Kovača, a policija ga je potom odvela, javlja N1.

Osim toga, kako se navodi, pretres Kovačeve kuće trajao je satima.

Podsjetimo, zahtjev za skidanje imuniteta i lišavanje slobode Kovača poslalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem. Kovača se sumnjiči da je uoči lokalnih izbora u svibnju iscenirao prijetnje smrću kako bi doznao identitet osobe koja stoji iza internetske stranice „stjepankotac.icu”.




Posavec je, prema neslužbenim informacijama, osumnjičen za djelo koje nije povezano s Kovačem, da je primio 10.000 kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

 




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.