(VIDEO) ZAGORA PO VODOM! Najgore u Dicmu, evakuiran dio stanovnika, vatrogasci ispumpavaju vodu iz kuća!

Autor: Dnevno.hr

Danas je jače grmljavinsko nevrijeme pogodilo šire područje splita, u kratkom vremenu pale su veće količine oborina.

Obilna kiša pogodila je i područje Zagore, us Sinju je palo 58, u Otoku 50, Cisti Velikoj 44, a u Trilju 38 litara, javlja Dalmacija danas.

Najgore je u Dicmu gdje je dio stanovnika je evakuiran. Doznao je to HRT iz Javno-vatrogasne postaje Sinj. Na Facebook stranici Sinj objavljena je snimka iz Dicma.

PU Splitsko dalmatinska javlja da je u 17,05 cesta D1 u Dicmu otvorena za promet koji se odvija jednim kolničkim trakom uz fizičku regulaciju koju obavljaju policijski službenici.

“Na terenu je i zapovjednik JVP Sinj Stipe Ančić, članovi DVD-a i JVP-a Sinj s 5 vatrogasnih vozila, 8 vatrogasaca i 6 pumpi gdje ispumpavaju u vodu iz stambenih i gospodarskih objekata u kritičnim dijelovima Dicma. Osigurano je i 500 vreća s pijeskom. Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta istaknuo je kako su ostale snage civilne zaštite Grada Sinja u punoj pripravnosti s ljudstvom i opremom. Dicmo je danas posjetio i sinjski gradonačelnik Miro Bulj i ponudio svu potrebnu pomoć načelniku Petru Maretiću i stanovnicima Dicma”, piše na internetskim stranicama Grada Sinja.

Poplavljeno 15 kuća

Načelnik Dicma Maretić za Hinu je izjavio kako se izlila sezonska bujica Suvaja zbog čega su od jutros na terenu vatrogasci.




“Najprije su izvlačili automobil i vozača koji su upali u duboku vodu, a potom smo pozvali i druge u pomoć- civilnu zaštitu i volontere. Rasporedio sam ljude, crpili smo vodu, a pomogla su nam i dobrovoljna vatrogasna društva iz Sinja i Dicma, sinjska policija, civilna zaštita”, kazao je Maretić. Uspjeli su obraniti neke kuće, no neke su dijelom poplavljene, jer se nalaze neposredno uz bujicu. Za sada je, kaže, dijelom poplavljeno 15-ak kuća, ali, prava brojka znat će se tek kasnije.

Na terenu i Bulj

Na terenu je, kako je spomenuto, i sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

“Poplava u Dicmu! Zbog velike kiše dijelom je poplavljeno Sinjsko polje, ali najgora je situacija u Dicmu gdje su se s okolnih brda i planina slile velike količine vode koja je poplavila većinu oranica u tom mjestu”, piše Bulj na Facebooku.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.