Screenshot/Twitter

(VIDEO) VODA NOSI SVE PRED SOBOM, POLAVE DIVLJAJU EUROPOM: Najpoznatija klimatska aktivistica objavila dramatične snimke iz Belgije

Autor: Dnevno.hr

Nove poplave su pogodile područje Belgije, voda je nosila automobile nakon novog vala grmljavinskih oluja i kiše u subotu.

Pokrajine Namur i Walloon Barbant, koje se nalaze jugoistočno od Bruxellesa najviše su stradale, a već su ranije bile pogođene poplavama u kojima je stradalo 36, a nestalo sedam osoba.

Centar za krizna stanja poslao je upozorenje da će vremenske nepogode trajati još nekoliko dana.

Zamjenik gradonačelnika grada Dinanta Robert Closset rekao je da ovdje živi čitav život, no da nikada nije vidio ovako nešto.

Dodaje da nema dojava o novim žrtvama, piše AFP.

Greta Thunberg, globalno poznata švedska okolišna aktivistica, na svom je Twitteru objavila video u kojem se vidi kako bujica nosi automobile po ulicama poplavljenog grada.

“Belgija je poplavila ‘opet’, napisala je Greta.







 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.