fbpx
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

(VIDEO) UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE POČELA NOVA SJEDNICA Na početku ‘zaiskrilo’ između Jandrokovića i Karoline Vidović-Krišto

Autor: Sanja Plješa

‘Aktualnim prijepodnevom’ i uz epidemiološke mjere, Hrvatski sabor je počeo novu sjednicu koja će potrajati do sredine prosinca.

Zastupnike čeka vrlo intenzivan rad. Naime, oni će, uz mnoge teme o kojima će raspravljati, među ostalim, donijeti državni proračun za 2021. godinu.

Već sada se na dnevnom redu sjednice nalazi više od 60 točaka. Kako bi odradili sve planirano, u studenome će zasjedati sva četiri tjedna, tri dana od utorka do petka, a u tjednu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje dva dana.


I ovaj tjedan će biti dinamičan, a otvorilo ga je današnje ‘aktualno prijepodne’ u kojem predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministrima pitanja postavlja 39 zastupnika.

Poslijepodne će se u Hrvatskom saboru raspravljati o premijerovom izvješću o sastancima Europskog vijeća.

Na početku sjednice došlo je do rasprave između predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović-Krišto koja je tražila stanku, ali joj Jandroković to nije dopustio s obrazloženjem da “ne može sada tražiti stanku”.

Prvo pitanje u “Aktualnom prijepodnevu” postavila je Dragana Jeckov, o otkupu stanova u vlasništvu RH te kada će se donijeti nova odluka o otkupu tih stanova kako bi ih mogli otkupiti i bivši nositelji stanarskog prava i to na prostorima od posebne državne skrbi posebice na području grada Belog Manastira te kada će se pojednostaviti taj proces?

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat je odgovorio kako je omogućena prodaja stanova u vlasništvu odnosno suvlasništvu RH, a koje koriste i zaštićeni najmoprimci. “Ministarstvo priprema novu odluku s ciljem ubrzanja prodaje stanova u vlasništvu RH. Do sada je sklopljen 261 kupoprodajni ugovor. U sljedećih 14 dana predmetna nova odluka bit će točka dnevnog reda na sjednici Vlade”, rekao je Horvat.

Zastupnik Mato Franković uputio je pitanje ministru zdravstva Viliju Berošu o problemu ambulante na Koločepu. Zatražio je da se ona uvrsti u mrežu HZZO-a jer bi se time stanovnicima znatno olakšao život na tom otoku. “Kada će se završiti nova mreža HZZO-a te hoće li ministarstvo prihvatiti prijedlog Dubrovačko-neretvanske županije i uvrstiti ambulantu na Koločepu u mrežu HZZO-a”, upitao je Franković.
Beroš je odgovorio da će se “zahtjev analizirati”.

Zastupnik Daniel Spajić je pitao ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zašto ne želi primiti predstavnike Udruge cestovnih prijevoznika? Na to mu je ministar Oleg Butković odgovorio da to nije točno jer su predstavnici bili kod njega prije nekoliko dana. Nadalje mu je rekao kako su napravljeni određeni ustupci kako bi se olakšalo cestovnim prijevoznicima. “Nije točno da ih nisam primio i nije točno da se ništa ne radi”, istaknuo je Butković.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.