Pixell / Facebook

(VIDEO) UPALJEN METEOALARM: Pogledajte potop u Rijeci, pljuštalo i u Zagrebu

Autor: Zdenko Kovačević

Diljem zemlje je uglavnom oblačno i kišovito, pravo jesensko, vrijeme.

Ipak, zahvaljujući južnom strujanju, jugozapadnjaku u unutrašnjosti, jugu na moru, jutros je prilično ugodno, temperature su razmjerno visoke, u Zagrebu čak 16. U nastavku dana vjetar će postupno mijenjati svoj smjer s južnog na sjeverni i oborina će se intenzivirati, prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

Povodom novog pogoršanja vremena DHMZ je putem Meteoalarma izdao narančasto upozorenje za Istru, Kvarner i podvelebitski dio. Upozorenje se odnosi na mogućnost vrlo obilne kiše (30-90 mm) koja može izazvati čak i bujične poplave.

Za Liku, Gorski kotar, sjevernu i srednju Dalmaciju i istočnu Hrvatsku proglašeno je žuto upozorenje.

Najviše padalina zabilježeno je u Rijeci gdje je kiša ponovo izazvala poplavu na podvožnjaku kod 3. maja, piše Novi list. Ondje se stvorilo pravo jezero i automobili, pa i autobusi, jedva prolaze.

Kišnica je prodirala i u autobus koji je prolazio ovim dijelom prometnice. Kako se vidi na videu, autobusom su prolazili pravi valovi vode. Zbog poplave u poslovnim prostorima Hrvatske lutrije na Zametu intervenirali su riječki vatrogasci.




U Zagrebu je nakon lagane kišice, iza 15 sata krenuo pravi pljusak. Očekuje se umjeren jugozapadnjak popodne u slabljenju i okretanju na sjeveroistočnjak. Temperatura iznosi oko 17 °C.

U nedjelju u unutrašnjosti postupno razvedravanje sa zapada, a kiše još u početku može biti u istočnim i u gorskim krajevima. U ponedjeljak i utorak djelomice sunčano, a uz promjenjivu naoblaku kiše će mjestimice biti uglavnom u gorju.

U ponedjeljak će puhati umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni vjetar. Iako svježije nego prošlih dana, bit će i dalje toplije od prosjeka za ovo doba godine.




I na Jadranu u nedjelju smirivanje i djelomično razvedravanje, a kiše će još prijepodne biti mjestimice na južnom dijelu. U ponedjeljak i utorak pretežno sunčano s promjenljivom naoblakom. Još će mjestimice biti pljuskova, i to uglavnom na sjevernom dijelu.

U ponedjeljak će puhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo koje će u utorak oslabjeti, prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Autor:Zdenko Kovačević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.