Foto: Vlado Kos / CROPIX

(VIDEO) UHIĆEN KONTROVERZNI HDZ-ov ŽUPAN! Postao je ‘zvijezda’ nakon što je napuhao 1,44 promila: PNUSKOK došao po njega nakon godinu dana

Autor: Dnevno.hr

Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski, uhićen je jutros, neslužbeno doznajemo.

Dekanić, koji je član HDZ-a, župan je postao 2021. godine, a prethodno je, kao načelnik, vodio općinu Andrijaševci.

Postao je medijski eksponiran u travnju prošle godine nakon prometne nesreće koja se dogodila tijekom vikenda u “sitnim satima”.

Napuhao 1,44 promila

Dekanić je tada prema pisanju medija – priču su potvrdili i anonimni svjedoci – u prometnoj ‘slupao’ službeni automobil. No, Dekanićeva verzija priče glasila je da je automobilom upravljao njegov rođak K.B., koji je iz nepoznatog razloga vozio automobil županije izvan županovog radnog vremena.

“Ulaskom u selo Cerna došlo je do gubitka kontrole nad vozilom te je isto udarilo u automobil koji je bio parkiran uz cestu. Putem sustava iz automobila pozvana je policija koja je napravila uviđaj i zapisnik. Prilikom izvođenja uviđaja policijskih službenika vozač i ja smo alkotestirani pri čemu kod vozača K.B. nije utvrđena prisutnost alkohola dok je kod mene prisutnost alkohola bila 1,44 promila. Prilikom nezgode nastala je samo materijalna šteta”, iznio je svoju priču Dekanić.

Zid šutnje

Od prometne je prošlo gotovo godinu dana i kad se činilo da će sve biti zaboravljeno stigla je informacija da je župan lišen slobode. Prema neslužbenim informacijama, interventna policija je jutros oko 8:00 posjetila ‘vozača’ K.B., dok su Dekanića posjetili policajci iz PP Županja te ga odveli u postaju.

U međuvremenu smo kontaktirali i Županiju Vukovarsko-srijemsku. U kabinetu župana nitko se nije javljao, a informaciju je li župan došao danas na posao nitko nije htio dati. “Ne znamo ništa, ne mogu ja pričati”, sve je što smo čuli od Dekanićevih kolega s posla.




Uz Dekanića, također se radi o neslužbenoj informaciji, uhićeno je i troje policajaca. Kako piše Telegram, riječ je o T. F, šefu smjene u prometnoj policiji, zatim policajcu M. P. koji je bio na očevidu te M. E. koja ga je alkotestirala. Navodno je uhićena i vlasnica kuće u koju je udario automobil jer je vidjela da je alkoholizirani Dekanić skrivio prometnu nesreću, ali to nije htjela prijaviti, očito pod njegovim utjecajem. Policija je odvela i Krešimira Bičanića, Dekanićevog rođaka koji je tvrdio kako je automobil vozio on, a ne župan.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.