Foto: Screenshot

(VIDEO) U BIJEGU 20 GODINA: Uhićen ubojica 70 tigrova! ‘On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi’

Autor: Maja Štefanac

Nakon 20-godišnje potrage, u Bangladešu je uhićen muškarac Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib za kojeg se sumnja da je ubio 70 ugroženih tigrova.

Naime, uhvaćen je nakon što su za njim raspisana tri uhidbena naloga, priopćila je policija, javlja BBC. Djelovao je u šumi Sundarbans, na granici između Indije i Bangladeša gdje živi najveća populacija bengalskih tigrova na svijetu. U divljini ih je ostalo samo nekoliko tisuća jer se na crnim tržištima diljem svijeta kupuju njihova krzna, kosti pa čak i meso.

“Dugo je bio u bijegu”, rekao je šef policije Saidur Rahman za Dhaka Tribune. Agencija AFP prenosi da ga lokalno stanovništvo “podjednako poštuje i boji ga se”.

“On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi.”

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavali uhititi Habiba Talukdera.

“Potajno je ušao u Sundarbane i lovio divlje životinje unatoč tome što mu je davno zabranjen ulazak u šumu”, rekao je za list.
WWF je lani objavio podatke koji sugeriraju da su nakon naglog pada tijekom posljednjih desetljeća ugrožene populacije tigra po cijelom svijetu ostvarile “izvanredan” povratak.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.