Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

(VIDEO) STOTINE TISUĆA LJUDI NA TRGU: Ovaj legendarni događaj okupio je masu, ni milicija ga nije mogla zaustaviti!

Autor: A.K.

Točno 31 godina prošla je od legendarnog koncerta grupe Prljavo kazalište na Trgu bana Josipa Jelačića. Bio je to jedan od najvećih, ne samo glazbenih, nego i političkih događaja tog doba.

Radi se o najvećem rock spektaklu ikada u Zagrebu. Na tadašnjem Trgu Republike 17. listopada 1989. godine se našlo više od 250 tisuća ljudi. Čak su i sami članovi benda ostali iznenađeni nakon što su izašli na binu i ugledali broj okupljenih ljudi.

Na samom koncertu osjetila se jaka emocija, pogotovo prilikom pjesma “Mojoj majci” (Ruža Hrvatska). Bilo je to u praskozorje Domovinskog rata i u zraku se itekako osjećala napetost, no više od svega domoljubni zanos koji je tresao čitavu zemlju. Zbog toga nastup na Trgu nije bio samo glazbeni spektakl nego i najveće okupljanje hrvatskog naroda u Jugoslaviji, prenosi Zagreb.info.

Navodno je tadašnja milicija htjela zabraniti koncert isključivanjem struje, no na Trgu se stvorila takva gužva da nisu mogli uopće doći do pozornice. Koncert je toliko legendaran da je čak uvršten i u neke školske udžbenike.

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.