Foto: Wotchit/ SAVO PRELEVIC / AFP

(VIDEO) ŠOKANTNI PRIZORI! ‘SRPSKI SVET’ NA DJELU! Osnovnoškolci pjevaju himnu zloglasnih crvenih beretki!

Autor: N.K

Ispred Osnovne škole “Dragiša Ivanović” u Podgorici danas su zabilježeni zabrinjavajući prizori. Snimke prikazuju učenike te škole kako s podignuta tri prsta pjevaju pjesmu zloglasnih crvenih beretki, “Hriste, Bože”, koja je bila i dio repertoara sudionika litija prije promjene vlasti u Crnoj Gori.

Prema pisanju lokalnih medija, snimke su nastale u vrijeme velikog odmora tijekom kojeg su učenici zapjevali poznate srpske nacionalističke pjesme posvećene Kosovu.

Tako su djeca pjevala i “Vidovdan”, a iz dvorišta su odjekivali stihovi “Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo”. Sve ovo događa se uslijed naelektrizirane atmosfere u Crnoj Gori i međunacionalnih napetosti koje su svoj vrhunac doživjele ustoličenjem srpskog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, nacionalnom simbolu multinacionalne i  suvremene Crne Gore.

Snimke su zamućene s ciljem zaštite identiteta djece.




 

 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.