fbpx

(VIDEO) SNIMLJENO KAKO VJETAR PREVRĆE KAMION! Nevrijeme napravilo darmar: Velika šteta diljem Hrvatske

Autor: N.K

Kako javlja portal SiB.hr, olujni vjetar danas je prevrnuo prikolicu kamion na cesti Kula-Kutjevo.

Čitatelj im je poslao snimku na kojoj se vidi kako vjetar prevrće prikolicu kamiona, koja je potom za sobom povukla i kamion.


 

Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova. U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je Županijski centar 112 Zagreb na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć. Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Obaviještene su sve nadležne službe.

(FOTO) PRIPAZITE IMOVINU, VEĆ SE ZBRAJA ŠTETA! Olujni vjetar napravio kaos u Zagrebu: Uništeni automobili, smeće posvuda

Županijski centar 112 Osijek je zaprimio tijekom prijepodnevnih sati više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira. Obaviještene su sve nadležne službe.

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana. Obaviještene su sve nadležne službe.
Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas do 13 sati 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je danas 30-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je više dojava o srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete te o svima obavijestio nadležne službe.
Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec. Obaviještene su sve nadležne službe.

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je nekoliko poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima. Obaviještene su sve nadležne službe.
Sve nadležne službe su na terenu te rade na sanaciji štete.

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.