CROPIX

(VIDEO) SHOW U EUROPSKOM PARLAMENTU: Sinčić vikao na Plenkovića, morate pogledati njegovu reakciju

Autor: Dnevno

Povodom predstavljanja prioriteta predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić održao je govor u kojem je istaknuo karakteristike Plenkovićevog upravljanja Republikom Hrvatskom. Govor citiramo u cijelosti.

“Ovom prilikom treba reći kako izgleda Hrvatska za vrijeme predsjedanja gospodina Andreja Plenkovića i vladavine njegove vlasti, a karakteriziraju je dvije stvari – bezakonje i korupcija. Ilustrirati ću to na jednom osobnom primjeru, a tiče se prava na pristup informacijama.

Još kao zastupnik u Hrvatskom saboru prije dvije godine, poslao sam upit, a to je javni podatak, da mi se dostavi informacija tko je na određene dane ulazio u zgradu hrvatske Vlade. U svetu zgradu hrvatske Vlade, jednu od glavnih hrvatskih institucija i do dana današnjeg nakon dvije godine niste odgovorili na moj upit.

Ako se tako odgovara zastupniku što tek može očekivati građanin. Rok Vam je bio dva tjedna. Zakon Vam kaže dva tjedna. Ured Povjerenika je donio odluku da morate odgovoriti jer je to javni podatak. Imate odluku Ustavnog suda i Vi još uvijek ništa niste odgovorili. Toliko o Vašoj transparentnosti.

Omotnica stoji u zgradi Vlade 100 metara od zgrade Hrvatskog sabora, odbijate dati poštu, primiti poštu. Tako se ne ponaša državnik niti premijer , tako se ponaša sitni prevarant.

A zašto sve to radite? Da zaštitite svoje prijatelje koji su ilegalno, potajno, u zgradi vlade se sastajali i pisali Zakon kojim su sebi dodijelili poslove od 500 milijuna kuna. Sukob interesa za hrvatske primjere bez presedana.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.