Foto: Screenshot: HRT

(VIDEO) RAZVRSTANO SMEĆE BACILI U ISTI KAMION? Radnici Čistoće dobili otkaz: Sindikat našao opravdanje, ‘nisu miješali nikakav otpad’

Autor: N.K

Trojici radnika zagrebačke Čistoće dobili su izvanredni otkaz zbog incidenta kada su svi kontejneri s miješanim otpadom, biootpadom, plastikom, a zatim i papirom ispražnjeni u isti kamion, a kao dokaz poslužila je snimka objavljena u Dnevniku HTV-a.

Sindikati najavljuju da će dati potporu radnicima u pripremnim radnjama koje bi trebale završiti tužbom protiv poslodavca, odnosno Čistoće.

“Ništa nisu napravili protiv onoga što oni moraju napraviti. Nisu miješali nikakav otpad. Oni su samo upotrijebili posude koje su bile prazne da čiste prostor da bi uopće mogli priči kontejneru”, rekla je Mirjana Kaltak, predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb.

Tvrdi da se mora vidjeti što će dalje poslodavac napraviti. “Ja imam informaciju da radnici nisu potpisali što će dalje poslodavac. Imamo zakonski rok u kojem možemo uložiti žalbe, odnosno sve ono što je potrebno”, dodala je.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.