fbpx

(VIDEO) PROSVJEDNICI PROBILI POLICIJSKI KORDON! Iznenadili ih s leđa: Vikali ‘nema predaje’! Nezaustavljivo marširali na Markov trg!

Autor: N.K

U Zagrebu se i ove subote održao prosvjed protiv covid potvrda. Organizatori su okupljanje koje je počelo u 17 sati na Trgu francuske republike nazvali “Bijeli tihi marš”.

Kao što smo i ranije najavljivali, prosvjednici su nenajavljeno krenuli na Markov trg i uspješno se probili kroz nekoliko barikada koje je postavila interventna policija. Najmanje jedna osoba je privedena.

Prosvjed ste mogli pratiti uživo na portalu Dnevno.

Da policiju ne namjeravaju ni o čemu obavijestiti, potvrdio nam je još u petak i jedan od organizatora.

““Nema potrebe za prijavu jer se na Trgu francuske republike ne treba prijaviti prosvjed. Za druženje građana to nije potrebno”, rekao nam je Andrija Klarić.

Također, otkrio nam je kako se očekuje nešto više od 5.000 ljudi, znatno manje nego prošle subote kada je na glavnom zagrebačkom trgu bilo barem 20 tisuća ljudi.

“Interes za ovaj Bijeli marš je velik, s obzirom da je prošle subote bilo onakvo veliko okupljanje. Tradicija će se nastaviti i dalje, nastavljamo s hodanjem”, rekao je Klarić.

Prosvjed je završio

19:20
Većina prosvjednika napustila je Markov trg i otišla svojim domovima. Buran prosvjed je završio. Organizatori najavljuju da će prosvjeda biti još.

Molitva pred Banskim dvorima

18:45

Prosvjednici su nakon paljenja svijeća započeli molitvu.
Prosvjednici stigli na Markov trg

18:30

Nakon probijanja kroz policijske barikade, na Markovom trgu je preko tisuću prosvjednika. Pale svijeće.

Probijanje kroz policijski kordon

18: 20

Svi su se popeli na Markov trg unatoč nekoliko barikada koje je postavila interventna policija. Dio prosvjednika ih je zaobišao okolnim putem i došao im s leđa, a ostatak koji je stajao pred posljednjom barikadom nahrupio je na policiju. Netko je viknuo “Idemo na Markov trg” i svi su poslušali. Policija je brojčano bila nadjačana i nisu mogli ništa osim pustiti ljude na Markov trg.

18:15

Prosvjednici su probili i drugu barikadu. Viču “u boj, u boj, za narod svoj” i “nema predaje”.

18:10 

Dio prosvjednika je na Kaptolu gdje su došli podržati vjeroučitelja Ivana Pokupeca koji štrajka glađu zbog covid potvrda.

Rasprava s policijom

18:00 

Prosvjednike je dočekala nova barikada u Radićevoj 21

17:50

Jedna osoba je privedena nakon što je odbijala surađivati s policijom. Prosvjednici su na kraju ipak uspjeli zaobići policiju, idu dalje prema Markovom trgu.

Foto: Dnevno

17:45

Policija je prepriječila put prosvjednicima prema Markovom tvrdu. Kažu kako žele na Kamenita vrata. Svađaju se s policijom. Neki viču “mrš”.

Policijski kombi parkiran je kod Radićeve 10. Neki se probijaju kroz ogradu i pozivaju druge da krenu, međutim, malo tko želi krenuti kroz policijski kordon.

Foto: Dnevno
Foto: Dnevno

Prošli Ilicom do trga

17:30 

Prosvjednici su sve bliže glavnog trgu i čini se kako kreću prema Markovom trgu kao što smo i najavili.

17:15 Velik broj prosvjednika ide Ilicom prema Trgu

Veći broj prosvjednika stigao je na Trg francuske republike gdje se formirala kolona koja je krenula niz Ilicu prema Trgu.

17:00 Okupljanje je počelo

Foto: Čitatelj

 

 

 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.