Foto: Screenshot

(VIDEO) POŽAR PROGUTAO ZGRADU U NEW YORKU! Najmanje 19 mrtvih, ima i djece: ‘Ovo je užasan, užasan, bolan trenutak za grad’

Autor: N.K

U New Yorku je došlo do požara na velikoj stambenoj zgradi od 19 katova u Bronxu. Preminulo je najmanje 19 osoba uključujući četvero djece, javlja BBC

Požar je navodno izbio na drugom ili trećem katu zgrade od 19 katova u Bronxu. CNN javlja da su još najmanje 63 osobe ozlijeđene, a 32 u kritičnom stanju.

Povjerenik vatrogasne službe Daniel Nigro rekao je da je ovakav požar “bez presedana” u New Yorku. Kako se može vidjeti na snimkama, dim dolazi kroz prozore stanove i to na nekoliko katova.

“Ovo je užasan, užasan, bolan trenutak za grad New York”, rekao je gradonačelnik Adams.

Požar je izbio nešto prije 11 sati u dvoetažnom stanu na 2. i 3. katu zgrade, a proširio se na sve katove. Žrtve su pronađene na stubištu na svakom katu zgrade, mnogi su preminuli od srčanog zastoja. Ozlijeđeni većinom imaju problema s disanjem zbog udisanja dima.

Požar je izbio nekoliko dana nakon što je u požaru u stambenoj zgradi u Philadelphiji poginulo 12 ljudi, uključujući osmero djece.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.