FOTO: Screenshot/YouTube

(VIDEO) Odvjetnik tvrdi da zna zašto je ubijen David Dragičević

Autor: Dnevno

“Imam saznanja da je pokojni David kao stručnjak za IT ušao u jedan računarski sustav i otkrio veliki novac. Promijenio je šifru i, kada su ga stisnuli, nije znao ili htio reći koja je to nova šifra pa je zbog toga ubijen”, izjavio je odvjetnik Duško Tomić u emisiji BN TV. Tvrdi da je motiv ubojstva 21-godišnjeg studenta “hakerski ulaz u jedan račun gdje je ogroman novac”.

Budući da je bio u odvjetničkom timu obitelji Dragičević, Tomić kaže kako je osobno upoznao ostale odvjetnike te da je razgovarao s Davidovim ocem, Davorom Dragičevićem, u prisustvu istražitelja. Tomić kaže kako mu je otac Davor tada rekao: “David je znao tu šifru i zaštitio ju je s pet sustava”.

“Tada sam rekao da o tome moramo obavijestiti  javnost, da odemo do tih laptopa i utvrdimo čiji je taj novac koji ga je ubio! Tu se nismo složili i došlo je do raskola, odnosno razlaza.”

Duško Tomić je, podsjetimo, bio u odvjetničkom timu koji je obitelj svojedobno angažirala u slučaju Davida Dragičevića.

“Imao sam punomoć od majke i oca da formiram jedan tim i da idemo do kraja u rasvjetljavanju istine. Osobno sam angažirao Antu Nobila kao vrhunskog odvjetnika iz Hrvatske i Zoru Nikadinović iz Beograda. Krenuli smo jako dobro. Međutim, kako je vrijeme odmicalo imali smo drugačije koncepte u otkrivanju istine. Trebali smo se približiti policiji i tužiteljstvu, no nisu svi bili za tu opciju”, podsjetio je Tomić u emisiji Izazovi BN TV.

Podsjetimo, nestanak Davida Dragičevića je prijavljen policiji 18. ožujka prošle godine, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije u rijeci Vrbas kod tvrđave Kastel u Banja luci.




Policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata kaznenog djela, da bi tužitelj nakon tri mjeseca donio odluku o istrazi o ubojstvu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.