Foto: Armin Durgut/PIXSELL

(VIDEO) ODRŽAO JE LEKCIJU NEKOM SLINI S VRAČARA!’ Komšić ponizio srpskog novinara! O ovom potezu još dugo će pričati

Autor: Daniel Radman

Bosansko-hercegovačka javnost oduševljena je reakcijom hrvatskog člana predsjedništva BiH Željka Komšića, nakon što je ovaj prekinuo intervju s novinarskom srpske novinske agencije Tanjug.

Razlog? Negiranje genocida u Srebrenici.

Novinar mu je tijekom intervjua priznao kako zločin u Srebrenici ne smatra genocidom, već strašnim zločinom, još se i ogradio da nije bitno što on smatra, no Komšić je ostao dosljedan.

Nije to moj stav, to piše u presudama

“Ne, genocid je počinjen, tako piše u presudama međunarodnog suda. Genocid, ne strašan zločin. Strašni su neki drugi zločini, ovo je genocid“, rekao je svom sugovorniku.

“Tanjugovac” mu je replicirao, rekao je da je to Komšićev stav, a ovaj mu je održao i drugi dio lekcije. “Nije to moj stav, već to piše u presudama“, na što se novinar nadovezao s opaskom “s kojima ste Vi suglasni”.

“Vi niste?”, uzvratio mu je član predsjedništva BiH. Kad mu je odgovorio da nije, Komšić je skinuo mikrofon, popularnu “bubicu”, ustao i poručio mu da će morati “s nekim drugim raditi intervju”.

Koliko je oduševljenje izazvao, govori i to da je inače “ozbiljno” Oslobođenje posve otpustilo kočnice i donijelo tekst s reakcijama građana s društvenih mreža, a čak se nisu libili u naslov staviti “Održao je lekciju nekom slini sa Vračara, ovako se postupa sa negatorima genocida”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.