fbpx
Foto: Sabor

(VIDEO) ODLAZI DOBRI DUH SABORA: Potekle su suze, ponijele ga emocije: ‘Ovoga nije bilo još od Franje Tuđmana’

Autor: M.P.

U Saboru je na dnevni red stigla i odluka o razrješenju zamjenika tajnika Sabora i tajnika sjednice Hrvatskog sabora Ivana Bukarice.

Kako je rekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, to je morao predložiti na njegov zahtjev jer, naime, Bukarica ide u mirovinu.

Zastupnici su glasovali o toj odluci i počastili ga gromoglasnim pljeskom, što je rasplakalo Bukaricu. Pljesak je trajao nekoliko minuta, svi su ustali kako bi ga pozdravili i otpratili u mirovinu.


“Ne sjećam se da je još od vremena dr. Franje Tuđmana ovakav pljeska bilo, dragi Ivane, nakon ovoga što su pokazali svi zastupnici, hvala još jednom, nije lagan posao sjediti ovdje satima, danima, noćima, bit će teško naći osobu kao ti, osobno ti hvala na suradnji i svemu, želim ti da bude lijepo u mirovini i da budeš sa svojim unucima”, zaželio mu je Jandroković.

Jednom se beljio Miri Bulju

Bukarica je rođeni Sinjanin, završio je Pravni fakultet u Splitu, u Saboru radi od 2004. godine, a dužnost zamjenika tajnika Hrvatskog sabora obnaša od 2008. godine. Prema dostupnoj imovinskoj kartici vidljivo je da mu plaća kao zamjeniku tajnika Sabora iznosila 15.100 kuna neto odnosno 25.600 kuna bruto.

Iako su ga mnogi na TV ekranima gledali kao čovjeka iz sjene koji uvijek sjedi pored predsjedavajućeg sjednicom i drži sve konce u rukama, u žižu javnosti je došao 2018. godine kada je tijekom rasprave isplazio jezik Mostovcu Miri Bulju.

Bulj je tada zatražio povredu poslovnika i rekao da se poziva na članak 33. u kojem se spominje dužnost predsjedavajućeg oko zaštite prava i ispunjenja dužnosti saborskog zastupnika. Saborom je u tom trenutku zasjedao Furio Radin, a do njega je sjedio tajnik Ivan Bukarica.

“Nađite taj stavak, gospodine Bukarica, znate ga vi, samo vam nije interes to pronaći jer vam Branko Bačić nije dao signal da pronađete ili ne pronađete”, rekao mu je Bulj na što mu se ovaj nasmijao i isplazio jezik.

Nije lipo beljiti se s jezikom, postoje načini i norme ponašanja, rekao mu je Bulj.
Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.