foto: Facebook

(VIDEO) Objavljena snimka policijskog privođenja Tihomira Blagusa koji je provalio u ustavu Hrvatskih voda

Autor: dnevno

Na društvenim mrežama pojavila se snimka uhićenja Tihomira Blagusa iz zagrebačkog naselja Trnje koji je u petak navečer, tijekom nevremena u Zagrebu, provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi. Uhićen je sutradan. Pivođenje je snimio njegov susjed.

No zbog prevelikog pritiska javnosti Tihomir je pušten nakon što je tri sata zadržan u policijskoj postaji.

Zagrebačka policija izvijestila je pak da Tihomir Blagus nije priveden zbog provaljivanja u postaju Hrvatskih voda nego zbog toga što je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu.

 

“Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem.  Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije”, navode u zagrebačkoj policiji.

Protiv Blagusa je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu jer je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira.

 




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.