Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

(VIDEO) NOVINAR ZASKOČIO PUPOVCA U VUKOVARU! ‘Što vi mislite, je li to prigodno, baš danas?’ Žena ga podržala: ‘Živi i zdravi bili, Pupačiće’

Autor: N.K

U nedjelju je u Vukovaru patrijarh SPC Porfirije održao misu i posvetio crkvu Svetoga Nikolaja. Tamo se našao i Milorad Pupovac kojeg je zaskočio novinar Z1 televizije. On je pitao Milorada Pupovca je li primjereno da se je Porfirije došao na dan pogibije Blage Zadre i u trenutku kada se održava komemoracija za njega i poginulog bojnika Alfreda Hilla koji je stradao isti dan.

Posjet Porfirija izazvao je burne reakcije nakon što je SPC dodijelio odlikovanje ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, a povrh toga, niz njegovih izjava izazvao je žestoke reakcije diljem regije zbog spominjanja mogućnosti promjene granica u budućnosti. Događaji s Cetinja nakon što je postao patrijarh također su narušili ugled kojeg je izgradio u Zagrebu.

Odlikovanje Šešelju bila je kap koja je prelila čašu i zbog čega su mnogi branitelji iskazali negodovanje zbog činjenica da Porfirije dolazi upravo na ovaj dan kada se Vukovar prisjeća svojih palih boraca, osobito legendarnog zapovjednika Blage Zadre. Kako piše redakcija Bujica, “iako je u pozivu samo odabranim novinskim redakcijama, predstavnica vukovarskog ‘Zajedničkog veća opština’ najavila da će se srpski patrijarh Porfirije nakon liturgije obratiti predstavnicima medija – to se nije dogodilo”.

“Medije je izbjegavao i šef SDSS-a Milorad Pupovac. Iako ekipa Bujice Z1 televizije od tzv. ZVO-a nije dobila akreditacije, naš novinar Igor Petrović ipak se nekako probio pored jakog osiguranja u pravoslavni hram – i uspio postaviti pitanje članu vladajuće hrvatsko-srpske trgovačke koalicije”, piše u objavi Velimira Bujanca.

“Gospodine Pupovac, jel’ prigodno ovo organizirati danas, na obljetnicu Blage Zadre,” može se čuti na snimci pitanje novinara.

“Što Vi mislite, jel’ to prigodno,” ponovio je novinar,

Kako piše Bujanec, Pupovac  je “nabacio kiseli osmijeh na facu”.




Na videu se može čuti i kako je jedna gospođa iskazala podršku Pupovcu. “Živi i zdravi bili, Pupačiće”, poručila je gospođa dok je Pupovac odlazio, a novinar čekao odgovor na pitanje.

Bujanec je također objasnio što se dogodilo nakon toga.

“Nakon što je novinar Z1 konstatirao da je ovakvo ponašanje SNV-a, SPC-a i SDSS-a ‘izazvalo dosta netrpeljivosti’, pripadnik osiguranja koji nije djelatnik hrvatskog MUP-a – odgurnuo je našeg kolegu, a iz kasnije rasprave dalo se naslutiti da priča ne tečnoj ekavici i da vjerojatno nije iz Hrvatske”, piše Bujanec i dodaje.




“Zanimljiv je i podatak da je na otvorenju Srpskog doma u Vukovaru i ceremoniji koju je u hramu sv. Nikolaja predvodio Porfirije bila potpredsjednica Plenkovićeve Vlade Anja Šimpraga Rašković, dok na obilježavanju 31. obljetnice herojske pogibije general-bojnika Blage Zadre, tek nekoliko kilometara dalje, u Borovu Naselju – nije bilo niti jednog ministra, a kamoli potpredsjednika Vlade RH”, napisao je Bujanec.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.