(VIDEO) NOVI NEREDI U FRANCUSKOJ! Policija u Parizu bila prisiljena upotrijebiti suzavac

Autor: Dnevno

Francuska policija je upotrijebila suzavac i uhitila desetke prosvjednika u subotu pokušavajući rastjerati skupinu ”žutih prsluka” koji su htjeli održati neodobren skup u središtu Pariza.

Vlasti su rasporedile velik broj redarstvenika strahujući da će pristaše “žutih prsluka” iskoristiti odobren prosvjed protiv klimatskih promjena i mirovinske reforme kako bi potaknuli nerede u francuskoj prijestolnici. Policija je oko podneva uhitila 90 ljudi i prisilila na povlačenje stotinjak prosvjednika koji su se htjeli okupiti na Elizejskim poljanama, priopćila je pariška policijska uprava.

Mobilizirano je oko 7.500 redarstvenika, a nekim četvrtima i Elizejskim poljanama zabranjen je pristup. Zatvoreno je i više od 30 stanica podzemne željeznice. “Žuti prsluci” održavaju 45. prosvjed subotom, nastojeći povećati broj sudionika u prosvjedima koji su se znali završiti nasiljem.

Podsjetimo, pokret “žutih prsluka” se pojavio potkraj prošle godine a potaknuli su ga povećanje cijene goriva i način na koji Emmanuel Macron upravlja zemljom. Vlasti su poduzele i mjere opreza kako prosvjednici ne bi ugrozili godišnji Europski dan kulturne baštine koji se obilježava u subotu i nedjelju.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.