(VIDEO) Nakon ‘Hondiusa’, Brodosplit ugovorio izgradnju još dva luksuzna polarna kruzera

Autor: Dnevno

Iz Brodosplita ponovno stižu dobre vijesti. Naime, Brodosplit gradi novi polarni kruzer pod imenom “Ultramarin” i ugovoren je za američkoga naručitelja Quark Expeditions, a tek nedavno, pred kraj mjeseca obavljena je isporuka kruzera za polarna putovanja pod imenom Hondius za tvrtku Ocean Wide Expeditions, koji su uostalom, naručili još jedan takav isti.

Kažu iz Brodosplita da je vrijednost tih dvaju brodova 100 milijuna eura, a domaćih komponenti je 70 posto. Kažu da ovaj brod kombinira vrhunsku tehnologiju i napredne sigurnosne sustave koji omogućuju brži silazak s broda i zalaz dublje u polarnu divljinu. Brodosplit, otkad ga je preuzeo Tomislav Debeljak gradi gotovo isključivo specijalne i vojne brodove. Grade najveći suvremeni jedranjak na svijetu, ophodne brodove za Hrvatsku ratnu mornaricu, a i jedan od spektakularnijih poslova je onaj izgradnje 16 čeličnih brana u sklopu projekta obrane Venecije od podizanja razine mora.

Također, Brodosplit se može pohvaliti knjigom narudžbi koja je puna sve do 2022. godine.

Isporuku Hondiusa možete pogledati i na videu:

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.